Licht gerookte Sukade
Licht gerookte Sukade met een mojo van limoensap.
Ingrediënten
Voor de Sukade:
- 1,3 kg Sukade zo vers mogelijk
- 3 el Kookgek Filip smokey beefrub
- 1 Handje Whiskey rookhout
Voor de Mojo:
- 100 ml olijfolie
- 175 ml Verse limoensap
- 5 stuks Knoflooktenen fijngehakt
- 0,5 bosje Oregano fijngehakt
- 1 handje Peterselie fijngehakt
- 1,5 tl Gemalen komijn
- 1 tl Grove chili vlokken
- snufje peper en zout op smaak brengen
Benodigdheden:
- 1 Gietijzeren rooster
- 1 Whiskey rookhoud geweekt in water
Instructies
Sukade voorbereiden:
- Rub de Sukade een dag van te voren in en zet in de koelkast. Voor de bereiding even op kamer temperatuur laten komen.
Sukade bereiden:
- BBQ bereiden op direct grillen met een temperatuur van 200 °C. .
- Rookhout op de hete kolen strooien en de sukade aan grillen aan beide kanten met de deksel tussendoor gesloten tot een kern temperatuur van 35 graden is bereikt.
- Daarna BBQ naar indirect omzetten en vlees doorgaren naar 45 graden. Even in de folie 10 minuten tot rust laten komen en dan mooie dunne plakken tegendraads snijden.
- Voor de Mojo gewoon alle ingrediënten door elkaar roeren.
- Ik heb er ook een grilde romanasla bij geserveerd. Zie hiervoor het recept.