Lamsbout met kruidenkorst

Lamsbout met kruidenkorst

Lamsbout met kruidenkorst geserveerd met een groente pakketje.
Voorbereidingstijd 45 minuten
Bereidingstijd 1 uur 50 minuten
Totale tijd 2 uur 35 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken BBQ, Fusion
Porties 4 Personen

Ingrediënten
  

Voor de lamsbout:

  • 1500 gr Lamsbout zonder been
  • 3 stuks Knoflooktenen
  • 1 handje Verse peterselie
  • 400 gr Crème fraiche
  • 100 gr Panko
  • snufje peper en zout

Voor het groente pakketje:

  • 20 gr Gedroogde morilles
  • 200 gr Snijboontjes
  • 300 gr Krieltjes met schil
  • 300 gr Doperwtjes
  • 300 gr Worteltjes
  • 30 gr Boter
  • scheutje Witte wijn
  • 1 tl Verse knoflook gehakt
  • snufje peper en zout

Instructies
 

BBQ voorbereiden:

  • Bereid de BBQ voor op direct grillen met een temperatuur van 180 °C en plaats de Cast Iron Grid.

Lamsbout voorbereiden:

  • Bestrooi de lamsbout met peper en zout. Hak de knoflook en peterselie blaadjes fijn. Meng de knoflook en peterselie met de crème fraîche en de panko.
  • Gril de lamsbout aan beide kanten op het rooster van de BGE totdat het vlees mooi gekleurd is.
  • Neem de lamsbout van het Cast Iron Grid en bereid de BGE voor op in-direct grillen met een druip pan/bak op een temperatuur van 160°C.
  • Bestrijk de bovenkant van het lamsvlees met een gelijkmatige laagje van het crème fraîchemengsel.

Lamsbout & groenten pakketje bereiden:

  • Zet het Cast Iron Grid en de lamsbout terug en sluit de deksel van de BBQ en laat +/- 1½ uur garen tot de lamsbout een kerntemperatuur heeft van 53°C en het korstje krokant is.
  • Laat de morilles 30 minuten in warm water wellen, giet af en snijd de morilles in kleine stukjes. Maak intussen de snijbonen schoon en snijd ze in reepjes. Was de krieltjes. Kook de snijbonen, worteltjes en de krieltjes in aparte pan met licht gezout water tot ze beetgaar zijn en giet af. Laat koud water in de pan met snijbonen lopen en giet opnieuw af. Ook krieltjes laten afkoelen en snijd ze doormidden.
  • Leg 4 velletjes bakpapier op het werkblad en verdeel hier de krieltjes, snijbonen, worteltjes, doperwtjes en morilles over. Zorg dat de groenten in het midden liggen. Snijd de boter in kleine blokjes en verdeel samen met de knoflook over de groenten. Besprenkel met zout, peper, witte wijn en vouw de vellen goed dicht.
  • Leg de groentepakketjes op het Cast Iron Grid en neem de lamsbout van het rooster als de kerntemperatuur van 53 °C is bereikt. Sluit de deksel van de BBQ en laat de groentepakketjes circa 12 minuten garen terwijl het vlees rust.
  • Snijd de lamsbout in mooie plakken en serveer met een groente pakketje.

Notities

Bijpassende product: NW Lamsbout met been
Naar een idee van BGE.eu
Trefwoord Low and slow, Lamsbout
1_Lamsbout_kruiden
2_Lamsbout_voorzien_van_kruidenkorst
3_Lamsbout_garen
4_Groentenpakketje
5_Lamsbout_met_kruidenkorst
previous arrow
next arrow
1_Lamsbout_kruiden
2_Lamsbout_voorzien_van_kruidenkorst
3_Lamsbout_garen
4_Groentenpakketje
5_Lamsbout_met_kruidenkorst
previous arrow
next arrow

 

Producten

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.