Kipsaté
De kookgek Filip kipsaté geserveerd met pindasaus en gebakken uitjes.
Ingrediënten
- 500 gr Kippendijenfilet
- 250 ml Ketjap
- 2 el kookgekfilip Original chicken rub
- 2 tl Sarimsak Mix verkrijgbaar bij de toko
- 1 tl Chilipoeder
- 2 tl Korianderzaad poeder
- 1 tl Gember peder
Benodigdheden
- 15 satéstokjes
- Aluminiumfolie
Instructies
- Snijd de kippendijenfilet in stukjes van ca. 2 cm en leg ze in een mengkom.
- Voeg de overige ingrediënten toe en meng alles goed door elkaar. Laat het geheel minimaal 12 uur marineren.
- Week de houten satéstokjes in water.
- Bereid de bbq voor op direct grillen met een temperatuur van 180°C.
- Prik ondertussen het vlees aan de stokjes.
- Zodra de bbq op temperatuur is kunnen de sate's op de bbq. Leg een stuk aluminiumfolie onder het vrije houten stuk om verbranding van het stokje te voorkomen.
- Bak de sate's om en om goudbruin in ca. 3-5 minuten aan beide kanten. Zodra ze gaar zijn smeer ze dan in met een beetje ketjap en serveer de sate.
Notities
Recept: Satésaus
Bijbehorende producten:
Kookgek Filip Original Chicken BBQ Rub
Dijenvlees
Kookgek Filip Original Chicken BBQ Rub
Dijenvlees