Kalfspicanha
Kalfspicanha geserveerd met quiche en stroganoff saus
Ingrediënten
Voor de Kalfspicanha
- 1 stuk Kalfspicanha +/- 900gr
- scheutje olijfolie
- 3 el Kookgek Filip Smokey all-round Rub
- 1 tl versgemalen zwart zeezout
- 1 tl versgemalen zwarte peper
Benodigdheden
- 1 Aluminiumfolie
- 1 Kern temperatuurmeter
Instructies
Voorbereiding
- Indien de onderkant van het vlees nog een vliesje heeft verwijder deze dan. Smeer de onderkant in met olijfolie en strooi de zout en peper erover.
- Smeer de voorkant met het dunne vetlaagje in met olijfolie en bestrooi met de Kookgekfilip smokey all-round rub. Laat de kalfspicanha even een uurtje rusten.
- Bereid de BBQ voor op indirect grillen met een temperatuur van ca. 150°C.
Bereiding
- Als de kalfpicanha een uurtje heeft gerust leg hem dan op de BBQ en gaar tot een kerntemperatuur van 45°C. Haal de picanha van de BBQ en bouw de BBQ om naar direct grillen met een temperatuur van ca. 200°C.
- Grill de picanha aan beide kanten tot een kerntemperatuur van 49°C.
- Haal de picanha van de BBQ en laat hem in aluminiumfolie rusten tot een kerntemperatuur van 52°C.
- Snijd de picanha in plakken van ca. 0,5 tot 1 cm en serveer er eventueel een quiche en stroganoffsaus bij.
Notities
Recept: Stroganoff saus
Recept: Groenten Quiche
Recept: Groenten Quiche