Ga terug

Kalfspicanha

Kalfspicanha geserveerd met quiche en stroganoff saus
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 17 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken BBQ, Fusion
Porties 4 Personen

Ingrediënten
  

Voor de Kalfspicanha

  • 1 stuk Kalfspicanha +/- 900gr
  • scheutje olijfolie
  • 3 el Kookgek Filip Smokey all-round Rub
  • 1 tl versgemalen zwart zeezout
  • 1 tl versgemalen zwarte peper

Benodigdheden

  • 1 Aluminiumfolie
  • 1 Kern temperatuurmeter

Instructies
 

Voorbereiding

  • Indien de onderkant van het vlees nog een vliesje heeft verwijder deze dan. Smeer de onderkant in met olijfolie en strooi de zout en peper erover.
  • Smeer de voorkant met het dunne vetlaagje in met olijfolie en bestrooi met de Kookgekfilip smokey all-round rub. Laat de kalfspicanha even een uurtje rusten.
  • Bereid de BBQ voor op indirect grillen met een temperatuur van ca. 150°C.

Bereiding

  • Als de kalfpicanha een uurtje heeft gerust leg hem dan op de BBQ en gaar tot een kerntemperatuur van 45°C. Haal de picanha van de BBQ en bouw de BBQ om naar direct grillen met een temperatuur van ca. 200°C.
  • Grill de picanha aan beide kanten tot een kerntemperatuur van 49°C.
  • Haal de picanha van de BBQ en laat hem in aluminiumfolie rusten tot een kerntemperatuur van 52°C.
  • Snijd de picanha in plakken van ca. 0,5 tot 1 cm en serveer er eventueel een quiche en stroganoffsaus bij.

Notities

Trefwoord kalfspicanha, kookgekfilip Smokey all-round rub