Kalfspicanha
Kalfspicanha geserveerd met quiche en stroganoff saus
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 1 uur uur
Totale tijd 1 uur uur 17 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken BBQ, Fusion
Voor de Kalfspicanha
- 1 stuk Kalfspicanha +/- 900gr
- scheutje olijfolie
- 3 el Kookgek Filip Smokey all-round Rub
- 1 tl versgemalen zwart zeezout
- 1 tl versgemalen zwarte peper
Benodigdheden
- 1 Aluminiumfolie
- 1 Kern temperatuurmeter
Voorbereiding
Indien de onderkant van het vlees nog een vliesje heeft verwijder deze dan. Smeer de onderkant in met olijfolie en strooi de zout en peper erover.
Smeer de voorkant met het dunne vetlaagje in met olijfolie en bestrooi met de Kookgekfilip smokey all-round rub. Laat de kalfspicanha even een uurtje rusten.
Bereid de BBQ voor op indirect grillen met een temperatuur van ca. 150°C.
Bereiding
Als de kalfpicanha een uurtje heeft gerust leg hem dan op de BBQ en gaar tot een kerntemperatuur van 45°C.
Haal de picanha van de BBQ en bouw de BBQ om naar direct grillen met een temperatuur van ca. 200°C.
Grill de picanha aan beide kanten tot een kerntemperatuur van 49°C.
Haal de picanha van de BBQ en laat hem in aluminiumfolie rusten tot een kerntemperatuur van 52°C.
Snijd de picanha in plakken van ca. 0,5 tot 1 cm en serveer er eventueel een quiche en stroganoffsaus bij.
Trefwoord kalfspicanha, kookgekfilip Smokey all-round rub