Geïnjecteerde Bavette
Bavette geïnjecteerd en geserveerd met een ratatouille op smaak gebracht met Vadouvan kruiden.
Ingrediënten
Voor de bavette:
- 1000 gr Bavette
- 2 handjes wiskey rookhout snippers geweekt in water
Voor de marinade:
- 3 el Kookgek Filip smokey's beefrub
- 2 el Honing
- 100 ml olijfolie
Benodigdheden:
- 1 Gietijzeren rooster
- 1 Injecteer spuit
Instructies
Marinade bereiden:
- Bereid de marinade door alle ingrediënten met elkaar te mengen.
- Vul de injecteerspuit
Bavette voorbereiden:
- Steek vervolgens de naald rustig in het stuk vlees tot de juiste diepte is bereikt. Maak niet de fout door als een bezetene die spuit leeg te spuiten in het vlees, want dan komen de sappen uit plekken stromen die je liever niet wilt. De beste methode is rustig de spuit indrukken en ondertussen de naald langzaamaan omhoog te trekken, zodat de marinade in alle lagen van het vlees terecht komt. Herhaal dit op een paar punten.
- Wrijf ook de buitenkant in met de marinade.
BBQ voorbereiden:
- Maak de BGE gereed voor direct grillen met het gietijzeren rooster en een temperatuur van 200°C.
- Week ondertussen de houtsnipper in water.
Bavette bereiden:
- Strooi vervolgens de houtsnippers op de hete kolen en grill de Bavette om en om tot een kern temperatuur van 45 graden en laat 10 minuten rusten in de aluminium folie.
- Strooi vervolgens de houtsnippers op de hete kolen en grill de Bavette om en om tot een kern temperatuur van 45 graden en laat 10 minuten rusten in de aluminium folie.
- Ik heb er een ratatouille van verschillende groenten op smaak gebracht met Vadouvan bij geserveerd.