Geïnjecteerde Bavette

Geïnjecteerde Bavette

Bavette geïnjecteerd en geserveerd met een ratatouille op smaak gebracht met Vadouvan kruiden.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken BBQ
Porties 6 Personen

Ingrediënten
  

Voor de bavette:

  • 1000 gr Bavette
  • 2 handjes wiskey rookhout snippers geweekt in water

Voor de marinade:

  • 3 el Kookgek Filip smokey's beefrub
  • 2 el Honing
  • 100 ml olijfolie

Benodigdheden:

  • 1 Gietijzeren rooster
  • 1 Injecteer spuit

Instructies
 

Marinade bereiden:

  • Bereid de marinade door alle ingrediënten met elkaar te mengen.
  • Vul de injecteerspuit

Bavette voorbereiden:

  • Steek vervolgens de naald rustig in het stuk vlees tot de juiste diepte is bereikt. Maak niet de fout door als een bezetene die spuit leeg te spuiten in het vlees, want dan komen de sappen uit plekken stromen die je liever niet wilt. De beste methode is rustig de spuit indrukken en ondertussen de naald langzaamaan omhoog te trekken, zodat de marinade in alle lagen van het vlees terecht komt. Herhaal dit op een paar punten.
  • Wrijf ook de buitenkant in met de marinade.

BBQ voorbereiden:

  • Maak de BGE gereed voor direct grillen met het gietijzeren rooster en een temperatuur van 200°C.
  • Week ondertussen de houtsnipper in water.

Bavette bereiden:

  • Strooi vervolgens de houtsnippers op de hete kolen en grill de Bavette om en om tot een kern temperatuur van 45 graden en laat 10 minuten rusten in de aluminium folie.
  • Strooi vervolgens de houtsnippers op de hete kolen en grill de Bavette om en om tot een kern temperatuur van 45 graden en laat 10 minuten rusten in de aluminium folie.
  • Ik heb er een ratatouille van verschillende groenten op smaak gebracht met Vadouvan bij geserveerd.
Trefwoord Steak, Bavette, Geïnjecteerd
1_Bavette_injecteren
2_Bavette_gemarineerd
3_BBQ_voorbereiden
4_Bavette_grillen
5_Bavette_getranceerd
6_Bavette_gerecht
previous arrow
next arrow
1_Bavette_injecteren
2_Bavette_gemarineerd
3_BBQ_voorbereiden
4_Bavette_grillen
5_Bavette_getranceerd
6_Bavette_gerecht
previous arrow
next arrow

 

Bijpassende producten


Producten

oestermes
Oorspronkelijke prijs was: €27.50.Huidige prijs is: €21.95.
Oorspronkelijke prijs was: €16.95.Huidige prijs is: €10.00.
chicken standaard
Oorspronkelijke prijs was: €14.95.Huidige prijs is: €12.95.
Oorspronkelijke prijs was: €32.95.Huidige prijs is: €28.95.
Mustang-vetvrij-papier
Oorspronkelijke prijs was: €7.95.Huidige prijs is: €6.95.
skillet set
Oorspronkelijke prijs was: €29.95.Huidige prijs is: €25.95.
marinadespuit_rood
Oorspronkelijke prijs was: €5.95.Huidige prijs is: €4.95.
kick ash basket can medium
Oorspronkelijke prijs was: €36.95.Huidige prijs is: €34.95.

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.