Geïnjecteerde Bavette
Bavette geïnjecteerd en geserveerd met een ratatouille op smaak gebracht met Vadouvan kruiden.
Voorbereidingstijd 30 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 55 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken BBQ
Voor de bavette:
- 1000 gr Bavette
- 2 handjes wiskey rookhout snippers geweekt in water
Voor de marinade:
- 3 el Kookgek Filip smokey's beefrub
- 2 el Honing
- 100 ml olijfolie
Benodigdheden:
- 1 Gietijzeren rooster
- 1 Injecteer spuit
Bavette voorbereiden:
Steek vervolgens de naald rustig in het stuk vlees tot de juiste diepte is bereikt. Maak niet de fout door als een bezetene die spuit leeg te spuiten in het vlees, want dan komen de sappen uit plekken stromen die je liever niet wilt. De beste methode is rustig de spuit indrukken en ondertussen de naald langzaamaan omhoog te trekken, zodat de marinade in alle lagen van het vlees terecht komt. Herhaal dit op een paar punten.
Wrijf ook de buitenkant in met de marinade.
Bavette bereiden:
Strooi vervolgens de houtsnippers op de hete kolen en grill de Bavette om en om tot een kern temperatuur van 45 graden en laat 10 minuten rusten in de aluminium folie.
Strooi vervolgens de houtsnippers op de hete kolen en grill de Bavette om en om tot een kern temperatuur van 45 graden en laat 10 minuten rusten in de aluminium folie.
Ik heb er een ratatouille van verschillende groenten op smaak gebracht met Vadouvan bij geserveerd.
Trefwoord Steak, Bavette, Geïnjecteerd