Gegrilde mais salade
Salade van gegrilde mais met geraspte Parmezaan.
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Bijgerecht, Salade
Keuken BBQ
- 4 stuks Maiskolven
- 2 el olijfolie
- 2 el Mayonaise
- 60 gr Parmezaanse kaas geraspt
- 4 stuks Bosuitjes gesneden
- 2 el Koriander poeder
- 0,5 stuks Jalapeno gesneden zaadjes verwijderd
- 2 stuks Knoflookteentjes fijn gehakt
- 1 stuk Rasp van een limoen
- 1 tl Chilipoeder
Maiskolven bereiden:
Wrijf de maiskolven in met olijfolie en bestrooi met gemalen peper en zout. Grill de maiskolven ongeveer 10 tot 15 minuten zodat deze rondom gaar zijn en haal ze van de BBQ.
Snijd met een mes de maiskorrels van de kolf en laat even afkoelen. Meng hierna de maiskorrels met de overige ingrediënten en zet in de koelkast tot serveren.
Recept is na een idee van: Smokey Goodness