Ga terug

Gegrilde mais salade

Salade van gegrilde mais met geraspte Parmezaan.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Bijgerecht, Salade
Keuken BBQ
Porties 4 Personen

Ingrediënten
  

  • 4 stuks Maiskolven
  • 2 el olijfolie
  • 2 el Mayonaise
  • 60 gr Parmezaanse kaas geraspt
  • 4 stuks Bosuitjes gesneden
  • 2 el Koriander poeder
  • 0,5 stuks Jalapeno gesneden zaadjes verwijderd
  • 2 stuks Knoflookteentjes fijn gehakt
  • 1 stuk Rasp van een limoen
  • 1 tl Chilipoeder

Instructies
 

BBQ voorbereiden:

  • Bereid de BGE voor op direct grillen met een temperatuur van 160°C.

Maiskolven bereiden:

  • Wrijf de maiskolven in met olijfolie en bestrooi met gemalen peper en zout. Grill de maiskolven ongeveer 10 tot 15 minuten zodat deze rondom gaar zijn en haal ze van de BBQ.
  • Snijd met een mes de maiskorrels van de kolf en laat even afkoelen. Meng hierna de maiskorrels met de overige ingrediënten en zet in de koelkast tot serveren.
Trefwoord Salade, Mais