Gegratineerde oesters
Oesters geratineerd met crème fraiche en oude kaas.
Ingrediënten
- 12 stuks Oesters Creuses
- 1 stuk Bekertje crème fraiche
- 1 zakje Geraspte oude kaas
- 1 handje Bieslok fijn gesneden
- 1 stuk Knoflookteentje geperst
Instructies
BBQ voorbereiden
- Steek de houtskool in de BGE aan en verwarm met de convEGGtor en het Stainless Steel Grid tot 150°C
Oesters bereiden
- Steek de oesterschelpen open en snijd de oesters los en giet het af.
- Meng de crème fraiche met een flinke hoeveelheid oude kaas (dat het lekker dik is), de bieslook en de knoflook. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel het mengsel over de oesters en leg ze op de stainless grid. Sluit de deksel en laat de oesters in ± 10 minuten goudbruin kleuren.
- Serveer per persoon 3 gegratineerde oesters eventueel op een plukje zeewier.