Ga terug

Gegratineerde oesters

Oesters geratineerd met crème fraiche en oude kaas.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Voorgerecht, Hapjes
Keuken Frans
Porties 4 Personen

Ingrediënten
  

  • 12 stuks Oesters Creuses
  • 1 stuk Bekertje crème fraiche
  • 1 zakje Geraspte oude kaas
  • 1 handje Bieslok fijn gesneden
  • 1 stuk Knoflookteentje geperst

Instructies
 

BBQ voorbereiden

  • Steek de houtskool in de BGE aan en verwarm met de convEGGtor en het Stainless Steel Grid tot 150°C

Oesters bereiden

  • Steek de oesterschelpen open en snijd de oesters los en giet het af.
  • Meng de crème fraiche met een flinke hoeveelheid oude kaas (dat het lekker dik is), de bieslook en de knoflook. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel het mengsel over de oesters en leg ze op de stainless grid. Sluit de deksel en laat de oesters in ± 10 minuten goudbruin kleuren.
  • Serveer per persoon 3 gegratineerde oesters eventueel op een plukje zeewier.
Trefwoord Oesters