Gegratineerde moselen
Gekookte mosselen licht gebakken en gegratineerd met pittige kaas.
Equipment
- 7 kleine bakjes oven bestendig
Ingrediënten
- 1000 gr Gekookte mosselen
- 1 stuk Rode ui gesnipperd
- 4 stuks Knoflooktenen fijn gehakt
- 1 bakje Kruidenboter
- 1 zakje Geraspte kaas (pittige)
- 3 el Olijfolie
Instructies
- Bereid de BBQ voor op direct grillen, met een diepe skillet of dutch oven en een temperatuur van 180°C.
- Als de pan warm is voeg dan de olijfolie toe en fruit de ui en knoflook aan.
- Voeg de mosselen toe en bak deze een paar minuutjes.
- Verdeel de mosselen over de pannetjes met een flinke dot kruidenboter. Bedek de bakjes nu met kaas.
- Bouw de bbq om naar indirect grillen met een temperatuur van 180-200°C.
- Zodra de bbq op temperatuur is, zet dan de bakjes op het rooster en gaar tot de kaas een bruin kleurtje begint te krijgen.
- Haal ze van de bbq en serveer met stokbrood om te soppen.