Flammkuchen met chocolade hagelslag
Flammkuchen belegd met pure chocolade, banaan en vlokken
Ingrediënten
Voor het deeg
- 350 gr (witte) tarwebloem + extra om te bestuiven
- 7 gr Droge gist
- 7 gr Zout
- 210 ml Water
- 2 el Zonnebloemolie
Overige
- 3 stuks Bananen
- 1 pak Pure chocolade
- 6 el Vlokken
Benodigdheden
- 1stuk Aluminium pizza plaat
- 1 stuk Pizza steen
Instructies
Voorbereiding
- Meng voor het deeg alle ingrediënten in een keukenmachine met deeghaak. Laat deze ongeveer een kwartiertje draaien totdat er een soepel en samenhangend deeg is ontstaan.
- Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat deze in ongeveer 20 minuten op kamertemperatuur rusten.
Bereiding
- Bereid de BBQ voor op indirect grillen met een pizzasteen en een temperatuur van 250°C.
- Maak van het deeg 6 gelijke bollen en rol van elke bol deeg op een licht bestuift werkblad met bloem een zo dun mogelijke bodem.
- Leg op de aluminium pizza plaat een bodem en bestrooi deze flink met de chocolade hagelslag. Snijd een halve banaan in plakken en verdeel deze over de flammkuchen. Bestrooi nog met 1 el vlokken. Laat +/- 2 cm rondom van de rand vrij.
- Zet de aluminium pizza plaat met de belegde flammkuchen op de pizzasteen en bak in 8-10 minuten goudbruin en krokant.
- Bereid de andere vijf bodems op dezelfde manier.
- Variatie tip: Voor de afwisseling kan je de bodem ook eerst insmeren met nutella en dan de banaan verdelen over de flammkuchen. Strooi er ook nog een paar mini marshmallows over.