Burger van gerookte runderwangen
Runderwangen burger met focaccia bun en een mierikswortelsaus.
Ingrediënten
Voor de burger:
- 800 gr Runderwangen zijn er 2 - 3 stuks
- 1 el Grof zeezout
- 3 el Zwarte peper grof gemalen
- 5 el Runderfond
- 5 el Boter
- 5 blokjes Hikcory hout +/- 5 x 5cm
- 1 Zakje salade
- 8 stuks Kleine augurkjes
- 4 stuks Focaccia Bun
Voor de mierikswortel saus:
- 2 el Crème fraiche
- 125 gr Mayonaise
- 75 gr mierikswortel pasta
- 2 stuks Sjalotjes gesnipperd
- 0,5 stuk Sap van een limoen
- 1 handje Fijn gesneden bieslook
- snufje Peper en zout gemalen op smaak brengen
Instructies
BBQ voorbereiden:
- Bereid de BGE voor op indirect grillen met een temperatuur van 110°C.
Runderwangen bereiden:
- Maak de wangen schoon door met een mesje vliesjes of harde stukken vet te verwijderen en bestrooi ze flink met peper en zout.
- Leg 3 rookhout chuncks op de hete kolen en plaats de runderwangen op het rooster. Rook ze 3 uur en voeg na 2 uur nog 2 rookhout chuncks toe op de kolen. Wikkel de wangen in aluminiumfolie en voeg net voor het dichtvouwen de runderfond en boter toe. Rook ze nog eens 3 uur totdat een kerntemperatuur van 90°C is bereikt. Haal ze van de BGE en laat ze 10 minuten rusten.
Mierikswortel saus bereiden:
- Maak tijdens het roken de mierikswortel saus door in een kom alle ingrediënten te mengen.
Burger opmaken:
- Snijd de runderwangen in dikke plakken en serveer met de mierikswortel saus, sla en augurkjes op een Focaccia broodje licht geroosterd op de BGE.
Recept is na een idee van: Smokey Goodness