Burger van gerookte runderwangen
Runderwangen burger met focaccia bun en een mierikswortelsaus.
Voorbereidingstijd 1 uur uur 15 minuten min
Bereidingstijd 7 uur uur
Totale tijd 8 uur uur 15 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken BBQ
Voor de burger:
- 800 gr Runderwangen zijn er 2 - 3 stuks
- 1 el Grof zeezout
- 3 el Zwarte peper grof gemalen
- 5 el Runderfond
- 5 el Boter
- 5 blokjes Hikcory hout +/- 5 x 5cm
- 1 Zakje salade
- 8 stuks Kleine augurkjes
- 4 stuks Focaccia Bun
Voor de mierikswortel saus:
- 2 el Crème fraiche
- 125 gr Mayonaise
- 75 gr mierikswortel pasta
- 2 stuks Sjalotjes gesnipperd
- 0,5 stuk Sap van een limoen
- 1 handje Fijn gesneden bieslook
- snufje Peper en zout gemalen op smaak brengen
Runderwangen bereiden:
Maak de wangen schoon door met een mesje vliesjes of harde stukken vet te verwijderen en bestrooi ze flink met peper en zout.
Leg 3 rookhout chuncks op de hete kolen en plaats de runderwangen op het rooster. Rook ze 3 uur en voeg na 2 uur nog 2 rookhout chuncks toe op de kolen. Wikkel de wangen in aluminiumfolie en voeg net voor het dichtvouwen de runderfond en boter toe. Rook ze nog eens 3 uur totdat een kerntemperatuur van 90°C is bereikt. Haal ze van de BGE en laat ze 10 minuten rusten.
Mierikswortel saus bereiden:
Trefwoord Low and slow, Hamburger, Rund