Ga terug

Burger van gerookte runderwangen

Runderwangen burger met focaccia bun en een mierikswortelsaus.
Voorbereidingstijd 1 uur 15 minuten
Bereidingstijd 7 uur
Totale tijd 8 uur 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken BBQ
Porties 4 Personen

Ingrediënten
  

Voor de burger:

  • 800 gr Runderwangen zijn er 2 - 3 stuks
  • 1 el Grof zeezout
  • 3 el Zwarte peper grof gemalen
  • 5 el Runderfond
  • 5 el Boter
  • 5 blokjes Hikcory hout +/- 5 x 5cm
  • 1 Zakje salade
  • 8 stuks Kleine augurkjes
  • 4 stuks Focaccia Bun

Voor de mierikswortel saus:

  • 2 el Crème fraiche
  • 125 gr Mayonaise
  • 75 gr mierikswortel pasta
  • 2 stuks Sjalotjes gesnipperd
  • 0,5 stuk Sap van een limoen
  • 1 handje Fijn gesneden bieslook
  • snufje Peper en zout gemalen op smaak brengen

Instructies
 

BBQ voorbereiden:

  • Bereid de BGE voor op indirect grillen met een temperatuur van 110°C.

Runderwangen bereiden:

  • Maak de wangen schoon door met een mesje vliesjes of harde stukken vet te verwijderen en bestrooi ze flink met peper en zout.
  • Leg 3 rookhout chuncks op de hete kolen en plaats de runderwangen op het rooster. Rook ze 3 uur en voeg na 2 uur nog 2 rookhout chuncks toe op de kolen. Wikkel de wangen in aluminiumfolie en voeg net voor het dichtvouwen de runderfond en boter toe. Rook ze nog eens 3 uur totdat een kerntemperatuur van 90°C is bereikt. Haal ze van de BGE en laat ze 10 minuten rusten.

Mierikswortel saus bereiden:

  • Maak tijdens het roken de mierikswortel saus door in een kom alle ingrediënten te mengen.

Burger opmaken:

  • Snijd de runderwangen in dikke plakken en serveer met de mierikswortel saus, sla en augurkjes op een Focaccia broodje licht geroosterd op de BGE.
Trefwoord Low and slow, Hamburger, Rund