Burger Hawai
Hamburger van Picanha met gegrilde ananas en gefrituurde uienringen.
Ingrediënten
Voor de Burger:
- 800 gr Picanha gehakt 1x gedraaid
- 3 el worcestersaus
- 2 el Knoflookpoeder
- 2 tl Gerookte paprikapoeder
- 2 tl Grove chili poeder
- 1 stuk rode ui gesnipperd
- 0,5 stuk Ei
- 100 gr Panko
- 1 snufje peper en zout
Overige:
- 4 stuks Turkse verse broodjes
- 4 sruks Plakken verse ananas
- 8 el Grate goods alabama white bbq saus
- 4 el Grate Goods bbq saus red
- 12 plakjes Augurk rondjes
- 8 plakken Tomaat
- 1 stuk Crob sla
- 2 stuks Grote uiten in ringen gesneden
- 4 stuks Cheddar kaas plakken
- 1 Potje Jalapeno pepers
- 1 Zakje tempura
Instructies
Voorbereidingen:
- Kneed alle ingrediënten voor de burgers door elkaar. Maak hiervan 4 hamburgers van ca. 200gram (liefst met een hamburger pers).
- Bereid nu de BBQ voor op in-direct grillen met een temperatuur van 160°C.
Bereiding:
- Grill de plakken ananas aan beide kanten, zodat deze warm en gaar zijn en zet apart.
- Bereid nu de BBQ voor op direct grillen met een temperatuur van 200°C. Zet ook de frituurpan aan met een temperatuur van 160°C.
- Maak het tempura beslag klaar volgens de verpakking en meng hierdoor de uien ringen en uitgelekte jalapeno pepers. Frituur deze zodat ze lekker knapperig zijn en laat ze goed uitlekken. (zie foto 7)
- Bak ondertussen de Burgers medium-rare en leg er dan de cheddar kaas op. Gaar de burgers nu nog kort zodat de kaas goed gesmolten is. Haal de Burgers van de BBQ en laat een paar minuten rusten. Warm ondertussen de ananas nog even op.
Broodje Bouwen:
- Leg op een bord de onderkant van het broodje ingesmeerd met 1el BBQ saus red, paar bladeren sla, 2 plakken tomaat, 3 plakjes augurk, de Burger, 1 plak ananas, minimaal 2el Alabama saus en een flinke hand van de gefrituurde ui en jalapeno. Sluit af met de bovenkant van het broodje.