Brava saus
Heerlijke spaanse Brava saus.
Ingrediënten
- 1 tl Gerookte paprika poeder zoet
- 1 tl Gerookte paprika poeder heet
- 0,25 tl chili poeder
- 0,5 tl Komijnzaad poeder
- 2 stuks Knoflook teentjes
- 2,5 el Rode wijnazijn
- 0,5 stuks groene peper gesneden zonder zaadjes
- 10 el olijfolie
- snufje Zout Op smaak brengen
- 0,5 stuk Eidooier
Instructies
- Meng de komijnzaad, gedroogde chili en knoflook in een vijzel tot een zachte pasta.
- Voeg daar de zoete en (hete) paprika aan toe en meng deze goed door de knoflookpasta, vervolgt door de eidooier en de rode wijnazijn. Meng alles goed door.
- Voeg in kleine beetjes al roerend de olie toe tot een gladde een mooie saus ontstaat.
- Mocht de saus te dik zijn voeg dan een klein beetje water toe aan de saus.