BBQ worst met zuurkool
BBQ worst met gebakken zuurkool en Grate Goods Caroline Mustardsaus
Ingrediënten
- 4 stuks Witte of bruine zacht punt broodje
- 250 gr Verse zuurkool
- 4 stuks BBQ worst
- 8 el Grate Goods Caroline Mustardsaus
- 4 el Augurk in blokjes
- 4 el Krokante uitjes
- 50 gr Roomboter
- 4 el Kookgek Filip Latin Spice-Mix Rub
- 2 el Olijfolie
Instructies
Voorbereiding
- Marineer de BBQ worsten met de olijfolie en Latin Rub en laat even 2 uurtjes intrekken.
- Bereid de BBQ voor op direct grillen met een temperatuur van 180°C.
Bereiding
- Spoel de zuurkool in een vergiet met koud water af en laat deze uitlekken (druk eventueel aan om extra vocht uit zuurkool te halen)
- Bak & stoof in een hapjes pan met de roomboter de uitgelekte zuurkool. Laat deze rustig sudderen/bakken. Schep wel af en toe de zuurkool om. Zodra de zuurkool licht gaat verkleuren is hij klaar. Zet hem dan even apart.
- Grill de BBQ worsten rondom gaar. Om er zeker van te zijn of ze gaar zijn kun je dit met een temperatuur meter controleren. Als de worsten een kern temperatuur hebben van 65°C zijn ze gereed.
- Snijd de worsten in schuine plakken (zie foto).
Broodje bouwen
- Leg op de onderkant van een broodje een beetje zuurkool, hierop de gesneden worst, 2 el saus, 1 el augurk blokjes en 1 el krokante uitjes en sluit af met de bovenkant van het broodje. Je kunt eventueel ook het broodje aan de binnenkant iets aan grillen. Zodat het minder vocht toelaat. Eetsmakelijk.