Met bijpassende producten:
Broodje pulled pork
Broodje pulled pork met rösti en chimichurrie
Ingrediënten
Broodje pulled pork
- 2.5 kg Varkensnek
- 6 el Kookgek Filip All-round smokey rub of Kookgek Filip Pork & Ribs Rub
- 1 zakje Rösti (roerbak)
- 12 stuks turkse broodjes
- 2 bakjes Selderie salade
- 12 plakken Augurk
- 1 zakje Sla
- 1 zakje Geraspte kaas
- 6 el Chimichurri zie recept
- 200 ml Runder Fond
Voor het injecteren:
- 100 ml appelsap
- 5 el Nar eksili SOS verkrijgbaar bij oosterse supermarkt
- 2 el worcestersaus
- 2 el Balsamico azijn
- 8 el Runder Fond
Voor de saus:
- 50 ml Ketjup
- 2 el Bruine basterd suiker
- 1 el tabasco
- 2 el worcestersaus
- 150 ml BBQ Guru original saus
- 50 ml Grate Goods BBQ mosterd saus
- 50 ml Smokey BBQ wiskey saus
- 1 teentje Knoflook fijngehakt
- 1 stuk Sjalot fijn gehakt
Voor de spuitfles:
- 200 ml appelsap
- 2 el olijfolie
- 3 el Balsamico azijn
Benodigdheden
- 6 Axtschlag, Axtschlag Wood chunks hickory van +/- 5cm x 5cm
- 1 spuitfles
Instructies
Voorbereiding:
- 1 dag voor bereiding: Meng in een schaal alle ingrediënten voor het injecteren door elkaar. Vul de injecteerspuit en steek vervolgens de naald rustig in het stuk vlees tot de juiste diepte is bereikt.
- Druk de spuit rustig in en haal ondertussen de naald langzaamaan omhoog, zodat de marinade in alle lagen van het vlees terecht komt. Herhaal dit op een paar punten. Kruid aan beide kanten flink met de rub en wikkel stevig in huishoudfolie. Laat de procureur een nacht in de koelkast staan, zodat de kruiden lekker kunnen intrekken.
Bereiding:
- Laat de varkensnek op kamertemperatuur komen. Steek de BBQ aan en bereid deze voor op in-direct grillen met een temperatuur van 100°C.
- Leg 3 chuncks rookhout op de hete kolen, zet een aluminium bakje gevuld met appelsap op de conveggtor en plaats het rooster met de varkensnek. Gaar de varkensnek tot een kerntemperatuur van 70°C. Dit duurt ongeveer 9 uur.
- Vergeet niet na 1 uur roken nogmaals 3 chuncks rookhout op de kolen te leggen en na 3 uur om het uur het vlees flink in te spuiten met de spuitfles en eventueel de bak weer te vullen met appelsap.
- Als de kerntemperatuur van 70°C is bereikt, dient de varkensnek ingepakt te worden in aluminiumfolie en giet je er de Fond bij. Sluit het pakketje goed af en gaar tot een kerntemperatuur van 90°C.
- Bereid onder tussen de saus. Fruit hiervoor in een pannetje de knoflook en sjalot aan en voeg de overige ingrediënten toe. Roer tot een gladde saus.
- Als de varkensnek de kerntemperatuur van 90°C heeft bereikt mag deze van de BBQ en een half uurtje rusten.
- Bak de rösti krokant in een pan, smelt er geraspte kaas door en verwarm de broodjes in de oven.
- Als het vlees een half uurtje heeft gerust kan deze met de pull klauwen (vorken kan ook) uit elkaar getrokken worden. Hussel de saus er door de Pulled Pork en het broodje bouwen kan beginnen.
- Snijd het broodje open. Begin met 1el selderie salade, handje sla, Pulled Pork, handje krokant gebakken rösti, 1 plak augurk en 1 el chimichurri. Sluit af met de bovenkant van het broodje.
Notities