Wentelteefjes van Brioche

Wentelteefjes van Brioche

Wentelteefjes van Brioche geserveerd met aardbeien coulis en vanille ijs.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Nagerecht
Keuken BBQ, Fusion
Porties 4 Personen

Ingrediënten
  

Voorde wentelteefjes

  • 2 stuks Eieren
  • 250 ml Melk
  • 1 th Kaneel
  • 2 el Bruine basterd suiker of rietsuiker
  • 70 gr Roomboter
  • 4 stuks Plakken van 2cm dik brioche brood
  • 1 stuk Klein blokje pure chocolade

Benodigdheden

  • 1 Gietijzeren pan/bakplaat of Pizza steen met bakplaat

Voor de aardbeien Coulis

  • 250 gr Verse Aardbeien
  • 2 el Poedersuiker
  • 0,5 tl Limoensap

Instructies
 

Voorbereiding

  • Maak je barbecue klaar voor directe bereiding op 160°C. Met op het rooster een gietijzeren pan/bakplaat
  • Neem een kom en klop daarin de eieren los. Roer vervolgens met een garde de melk, kaneel en suiker door het eimengsel heen (totdat de suiker volledig is opgelost). Haal de sneetjes brioche door het eimengsel heen. Zorg dat het brioche brood goed is doordrenkt.

Bereiding

  • Doe de boter op de bakplaat of pan en laat smelten. Plaats de brioche plakken en bak/grill +/- 5 minuten en keer regelmatig voor een knapperige buitenkant.
  • Leg een plak op een bord met frambozen en een lekkere toef slagroom. Rasp er de chocolade over en serveer er eventueel een aardbeien coulis of bol vanille ijs bij.

Aardbeien Coulis

  • Was de aardbeien en snijd ze in stukken.
  • Pureer de aardbeien samen met het poedersuiker en limoensap fijn met een staafmixer. Zeef de coulis zodat de pitjes er uit gaan en je een zachte saus hebt.

Notities

Naar een idee van de Big green Egg fair 2018.
Trefwoord Brioche brood, Aardbeien
1_Bereiding_brioche
2_Wentelteefje_van_brioche
previous arrow
next arrow
1_Bereiding_brioche
2_Wentelteefje_van_brioche
previous arrow
next arrow

 

Producten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.