Varkensrack (rib roast)

Varkensrack (ribroast)

Langzaam gegaarde varkenrack (rib roast) op de bbq geserveerd met roseval aardappeltjes.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 6 uur
Totale tijd 6 uur 42 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Fusion
Porties 8 Personen

Ingrediënten
  

Voor de Varkensrack

  • 1700 gr Biologische varkensrack
  • 3 el olijfolie
  • 3 el Kookgek Filip Pork & Ribs rub

Voor de Marinade

  • 2 stuks Hele sjalot fijn gehakt
  • 2 el Verse Salie fijn gesneden
  • 2 el Verse Munt fijn gesneden
  • 1 el Verse oregano fijn gesneden
  • 60 ml Appelazijn
  • 125 ml olijfolie
  • 1 stuk Knoflookteen fijn gehakt

Overige benodigdheden

  • 4 stuks Wood chuncks cherry +/- 4-5 cm per stuk
  • 1 Druippan

Instructies
 

Marinade

  • Meng alle ingrediënten voor de marinade door elkaar.

Voorbereiding

  • Haal indien van toepassing aan de vleeskant overbodige vet of vlies weg.
  • Snijd met een scherp mes een ruitpatroon in de vetlaag van de varkensrack.
  • Smeer beide kanten in met olijfolie en bestrooi met de pork & ribs rub en laat een uurtje marineren.
  • Smeer hierna de varekensrack in met 1/3 van de marinade. Vergeet niet goed tussen het vet in te wrijven. Laat een uurtje of 2 in de koelkast marineren.

Bereiden

  • Haal na 2 uur marineren de varkensrack uit de koelkast en bereid de BBQ voor op indirect grillen met een temperatuur van 100-110 C°
  • Zodra de bbq op temperatuur is plaats dan de wood chuncks op de hete kolen.
  • Plaats de varkensrack op het rooster met daar onder een druippan gevuld met water en of appelsap.
  • Gaar de varkensrack tot een kerntemperatuur van 62-64 C°. Dit zal ongeveer 6 uur duren. Smeer om het uur de varkensrack in met de Marinade.
  • Haal de varkensrack van de bbq zodra de kerntemperatuur bereikt is en laat onder aluminium folie 30 minuten rusten.
  • Snijd er dan per rib plakken van en serveer er roseval aardappeltjes (zie recept) en champignonsaus bij.

Notities

Na een idee van: Big Green Egg
Recept: roseval aardappeltjes
Trefwoord Varkenrack
1-varkens-rack
2-varkens-rack-schoonmaken
3-vet-in-snijden
4-insmeren-met-olijfolie-en-Rub
5.-kruiden-en-sjalot-snijden
6-azijn-voor-marinade
7-vlees-insmeren-met-de-marinade
8-bbq-bereiden-met-rookhout
9--varkens-rack-roken
10-garen-tot-kern-64C
11-om-het-uur-in-smeren-met-de-marinade
12-varkens-rack-gereed
13-langzaam-gegaarde-varkens-rack-met-roseval-aardappeltjes
previous arrow
next arrow
1-varkens-rack
2-varkens-rack-schoonmaken
3-vet-in-snijden
4-insmeren-met-olijfolie-en-Rub
5.-kruiden-en-sjalot-snijden
6-azijn-voor-marinade
7-vlees-insmeren-met-de-marinade
8-bbq-bereiden-met-rookhout
9--varkens-rack-roken
10-garen-tot-kern-64C
11-om-het-uur-in-smeren-met-de-marinade
12-varkens-rack-gereed
13-langzaam-gegaarde-varkens-rack-met-roseval-aardappeltjes
previous arrow
next arrow

Bijpassende producten

Producten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.