Stoofpot met bokbier
Stoofpot met sucade en bokbier op smaak gebracht met de Kookgek Filip oriental Rub
Ingrediënten
Voor de stoofpot
- 800 gr Sucade in dikke plakken
- 300 ml Runderbouillon
- 300 ml Bokbier
- 2 stuks Ui in ringen gesneden
- 2 stuks knoflook tenen fijn gehakt
- 150 gr Wortelen schoongemaakt en in stukjes gesneden
- 1 stuk Blikje tomatenpuree
- 3 el Bloem
- 4 el Kookgek Filip oriental Rub
- 1 stuk Laurierblad
- 2 stuks Kruidnagel
- 100 gr Bacon reepjes
Benodigdheden
- 1 Kookgek Filip keramiek kookpot of Dutch Oven
Instructies
Voorbereiding
- Bereid de BBQ voor op direct grillen met een temperatuur van 200ºC.
- Smeer het vlees aan beide kanten in met olijfolie en bepeper met vers gemalen peper.
Bereiden
- Grill de plakken sukade aan beide kanten en haal van de bbq.
- Snijd de sucade in grote stukken voeg de bloem en 2 el Rub toe.
- Zet de kookpot of dutch oven op de BBQ en smelt er boter in.
- Voeg de uiringen toe en fruit deze aan tot ze glazig zijn.
- Voeg nu de bacon reepjes toe en bak deze licht mee.
- Doe nu de wortelen, het vlees en de tomatenpuree erbij. Hussel alles goed door elkaar en bak het geheel een paar minuutjes. Haal de pan van de bbq.
- Bouw de bbq om naar in-direct grillen met een temperatuur van 160-180ºC. En plaats de pan terug.
- Voeg nu het bokbier, de bouillon, laurierblad, kruidnagel en 2 el Rub toe. Roer alles goed door.
- Plaats de deksel op de pot of pan en laat een uurtje of 3 zacht pruttelen. Haal eventueel de temperatuur naar beneden als de stoofpot te hard kookt.
- Serveer er aardappelpuree en rodekool bij. En natuurlijk een heerlijk glas bokbier.