Spare Ribs met BBQ saus
Kookgek Filip's Spare Ribs met BBQ saus, om je vingers bij op te eten!
Ingrediënten
Voor het vlees
- 2 kg Spare Ribs breed
- 2 handen kersen rookhout of appel
- 1 Aluminiumfolie
Voor de Marinade
- 1 fl Grote Ketjap
- 1 el Sambal
- 1 Aanvullen met water
Voor de Rub
- 1 Kookgek Filip Pork & Ribs rub
Voor de saus
- 150 ml Tomaten Ketchup
- 150 ml Grate goods kansas city Red
- 150 ml Guru Mango Cinnamon BBQ Sauce
- 1 el tabasco naar eigen smaak voor pittigheid
Benodigdheden
- 1 Emmer of bak
- 1 Aluminium folie
Instructies
Voorbereiding
- Verwijder het membraam (vlies) van de spareribs door ze van achteren in te snijden en het vliesje er af te trekken.
- Snijd de ribs in drie delen en leg ze in een bak of emmer. Voeg alle ingrediënten voor de marinade toe en marineer ze minimaal 14 uur. Zorg dat de spareribs onder het vocht staan.
Bereiding
- Dep de spareribs na het marineren droog en wrijf ze goed in met de pork & ribs rub, laat ze nog eens 2 uur liggen.
- Meng in een steelpannetje alle ingrediënten door elkaar en breng op matig vuur aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes pruttelen. Neem van het vuur.
- Week ondertussen een paar handjes kersen hout in een bakje met water.
- Steek de BBQ aan, plaats de conveggtor met de pootjes omhoog en verwarm de BBQ tot max. 100 graden.
- Til de conveggtor op en bestrooi met de geweekte kersen hout.
- Plaats een druippan of bak op de conveggtor en vul met water.
- Leg het RVS rooster er op en rook de spare ribs ca. 2,5 uur op 100 graden. Vervolgens nogmaals 1 uur op 100 graden maar dan om het kwartier de spare ribs om en om insmeren met de saus.
- Plaats hierna de spareribs 2 uur in aluminium folie om de garing te krijgen. Hoe langer hoe meer het vlees van het bot komt. Smeer ze eerst nog even in met de saus.
- Voor het serveren nog even lekker grillen en insmeren met de saus.
- En dan smullen maar!!