Spare Ribs met BBQ saus

Spare Ribs met BBQ saus

Kookgek Filip's Spare Ribs met BBQ saus, om je vingers bij op te eten!
Voorbereidingstijd 45 minuten
Bereidingstijd 6 uur
Totale tijd 6 uur 59 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken BBQ
Porties 6 Personen

Ingrediënten
  

Voor het vlees

  • 2 kg Spare Ribs breed
  • 2 handen kersen rookhout of appel
  • 1 Aluminiumfolie

Voor de Marinade

  • 1 fl Grote Ketjap
  • 1 el Sambal
  • 1 Aanvullen met water

Voor de Rub

  • 1 Kookgek Filip Pork & Ribs rub

Voor de saus

  • 150 ml Tomaten Ketchup
  • 150 ml Grate goods kansas city Red
  • 150 ml Guru Mango Cinnamon BBQ Sauce
  • 1 el tabasco naar eigen smaak voor pittigheid

Benodigdheden

  • 1 Emmer of bak
  • 1 Aluminium folie

Instructies
 

Voorbereiding

  • Verwijder het membraam (vlies) van de spareribs door ze van achteren in te snijden en het vliesje er af te trekken.
  • Snijd de ribs in drie delen en leg ze in een bak of emmer. Voeg alle ingrediënten voor de marinade toe en marineer ze minimaal 14 uur. Zorg dat de spareribs onder het vocht staan.

Bereiding

  • Dep de spareribs na het marineren droog en wrijf ze goed in met de pork & ribs rub, laat ze nog eens 2 uur liggen.
  • Meng in een steelpannetje alle ingrediënten door elkaar en breng op matig vuur aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes pruttelen. Neem van het vuur.
  • Week ondertussen een paar handjes kersen hout in een bakje met water.
  • Steek de BBQ aan, plaats de conveggtor met de pootjes omhoog en verwarm de BBQ tot max. 100 graden.
  • Til de conveggtor op en bestrooi met de geweekte kersen hout.
  • Plaats een druippan of bak op de conveggtor en vul met water.
  • Leg het RVS rooster er op en rook de spare ribs ca. 2,5 uur op 100 graden. Vervolgens nogmaals 1 uur op 100 graden maar dan om het kwartier de spare ribs om en om insmeren met de saus.
  • Plaats hierna de spareribs 2 uur in aluminium folie om de garing te krijgen. Hoe langer hoe meer het vlees van het bot komt. Smeer ze eerst nog even in met de saus.
  • Voor het serveren nog even lekker grillen en insmeren met de saus.
  • En dan smullen maar!!
1_vlies_verwijderen
2_marineren
3_nacht_in_marinade_laten_staan
4_droog_deppen
5_rubben
6_rookhout_weken
7_3_uur_garen
8_saus_maken
9_insmeren_met_saus
10_inpakken_in_folie
11_3_uur_garen
12_Spare_ribs_met_BBQ_saus
previous arrow
next arrow
1_vlies_verwijderen
2_marineren
3_nacht_in_marinade_laten_staan
4_droog_deppen
5_rubben
6_rookhout_weken
7_3_uur_garen
8_saus_maken
9_insmeren_met_saus
10_inpakken_in_folie
11_3_uur_garen
12_Spare_ribs_met_BBQ_saus
previous arrow
next arrow

 

Bijpassende producten

Producten

jack-daniels-original-bbq-sauce
Oorspronkelijke prijs was: €10.95.Huidige prijs is: €9.95.
Oorspronkelijke prijs was: €13.95.Huidige prijs is: €7.95.
Oorspronkelijke prijs was: €19.95.Huidige prijs is: €16.95.
chicken sitter motor
Oorspronkelijke prijs was: €16.95.Huidige prijs is: €12.95.
skillet_vierkant
Oorspronkelijke prijs was: €29.95.Huidige prijs is: €16.95.
Smoking-Flavours-rookplanken-cederhout
Oorspronkelijke prijs was: €11.95.Huidige prijs is: €10.95.

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.