Ribeye Jack Daniel's
Gegrilde ribeye afgelakt met Jack Daniel's barbecue glaze
Ingrediënten
- 1000 gr Ribeye
- 4 el Kookgek Filip All-round smokey BBQ Rub indien nodig meer
- flesje Jack Daniel's barbecue glaze gebruik wat nodig is om rondom in te smeren
Spuitfles
- 150 ml Jack Daniel's Tennessee Whiskey
- 100 ml Appelazijn ik gebruik altijd op hout gerijpte vaten
Instructies
- Wrijf de ribeye aan beide kanten goed in met de Kookgek Filip All-round smokey BBQ Rub en laat minimaal een uurtje intrekken.
- Maak de BBQ gereed voor in-direct grillen met rooster en een temperatuur van 130 °C.
- Gaar de ribeye tot een kern temperatuur van 40 °C. Spuit hem om de 15 minuten in met het mengsel voor de spuitfles.
- Als de kern temperatuur van 40°C is bereikt, smeer dan de ribeye goed in met de glaze. Gaar nu verder tot 45°C.
- Haal de ribeye van de BBQ en bouw de BBQ om naar direct grillen met een temperatuur van 200°C.
- Smeer de ribeye nogmaals in met de glaze, plaats hem op het rooster en grill hem om en om tot een kern temperatuur van 54°C.
- Haal de ribeye dan van de BBQ, smeer hem nog eens in met de glaze en laat hem afgedekt met aluminium folie 10 minuten rusten. Hierna kun je hem snijden en lekker opsmullen. Serveer er eventueel een Jack Daniel's BBQ saus bij. En natuurlijk niet vergeten een glaasje van de Whiskey.
Notities
Gebruikte producten:
Ribeye Grassfed Zuid Amerika
All-round Smokey BBQ Rub Kookgek Filip
Ribeye Grassfed Zuid Amerika
All-round Smokey BBQ Rub Kookgek Filip