Rib Roast met zoete aardappel en rode wijnsaus
Gegrilde rib roast geserveerd met zoete aardappel en rode wijnsaus
Ingrediënten
Voor de Rib Roast
- 1100 gram Rib Roast
- 4 el olijfolie
- 4 el Kookgek Filip All-round smokey rub
Voor de rode wijnsaus
- 2 stuks Sjalotten gesnipperd
- 1 stuk Knoflookteen fijngehakt
- 3 dl Rode wijn
- 2 dl Demi Glace
- 1 stuk Borrelglas whisky
Instructies
Voorbereiding
- Smeer de Rib Roast aan beide kanten in met de olijfolie en bestrooi daarna met de All-Round Rub. Laat een uurtje intrekken.
- Bereid de BBQ voor op direct grillen met een gietijzeren rooster en een temperatuur van 220 °C.
Bereiding
- Grill de Rib Roast aan beide kanten, zodat er een ruit patroon ontstaat. Haal het vlees van het rooster en bouw de BBQ om naar in-direct grillen en een temperatuur van 160°C.
- Leg de Rib Roast op het rooster en gaar tot een kern temperatuur van 48-50°C. Pak het vlees met aluminium folie in en laat 10 minuten rusten.
- Haal het vlees uit de folie en snijd deze in mooi plakken van 1cm dik tegendraads.
- Serveer er een gepofte zoete aardappel bij en een saus naar wens. Ik heb er een rode wijnsaus bij geserveerd.
Rode wijnsaus
- Fruit in een pannetje met olijfolie de gesnipperde sjalotten en fijngehakte knoflook en blus af met de whisky.
- Voeg de rode wijn toe en kook deze voor 1/3 in. Voeg nu de Demi Glace toe en laat het geheel verder inkoken tot een mooie gebonden saus ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.
- Voor de afwisseling: 1. Na het fruiten van de sjalot en knoflook kun je ook eerst nog 2 el suiker toevoegen en laten karameliseren. en dan pas de rode wijn toevoegen. 2. Voeg als laatste nog een beetje koksroom toe voor een iets wat romige saus.
Notities
Recept: Zoet gepofte aardappel