Ga terug

Rib Roast met zoete aardappel en rode wijnsaus

Gegrilde rib roast geserveerd met zoete aardappel en rode wijnsaus
Voorbereidingstijd 45 minuten
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Totale tijd 2 uur 16 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken BBQ, Fusion
Porties 4

Ingrediënten
  

Voor de Rib Roast

  • 1100 gram Rib Roast
  • 4 el olijfolie
  • 4 el Kookgek Filip All-round smokey rub

Voor de rode wijnsaus

  • 2 stuks Sjalotten gesnipperd
  • 1 stuk Knoflookteen fijngehakt
  • 3 dl Rode wijn
  • 2 dl Demi Glace
  • 1 stuk Borrelglas whisky

Instructies
 

Voorbereiding

  • Smeer de Rib Roast aan beide kanten in met de olijfolie en bestrooi daarna met de All-Round Rub. Laat een uurtje intrekken.
  • Bereid de BBQ voor op direct grillen met een gietijzeren rooster en een temperatuur van 220 °C.

Bereiding

  • Grill de Rib Roast aan beide kanten, zodat er een ruit patroon ontstaat. Haal het vlees van het rooster en bouw de BBQ om naar in-direct grillen en een temperatuur van 160°C.
  • Leg de Rib Roast op het rooster en gaar tot een kern temperatuur van 48-50°C. Pak het vlees met aluminium folie in en laat 10 minuten rusten.
  • Haal het vlees uit de folie en snijd deze in mooi plakken van 1cm dik tegendraads.
  • Serveer er een gepofte zoete aardappel bij en een saus naar wens. Ik heb er een rode wijnsaus bij geserveerd.

Rode wijnsaus

  • Fruit in een pannetje met olijfolie de gesnipperde sjalotten en fijngehakte knoflook en blus af met de whisky.
  • Voeg de rode wijn toe en kook deze voor 1/3 in. Voeg nu de Demi Glace toe en laat het geheel verder inkoken tot een mooie gebonden saus ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voor de afwisseling: 1. Na het fruiten van de sjalot en knoflook kun je ook eerst nog 2 el suiker toevoegen en laten karameliseren. en dan pas de rode wijn toevoegen. 2. Voeg als laatste nog een beetje koksroom toe voor een iets wat romige saus.

Notities

Trefwoord Rib Roast, kookgek filip all-round rub