Pulled pork met een indiase twist
Pulled pork met een Indiase twist en geserveerd in tortilla's .
Ingrediënten
Voor de pulled pork:
- 1,5 kg Procureur
- 5 el Kookgek Filip rub voor oosterse gerechten
- 1 stuk Sinaasappel in partjes gesneden
- 2 el Italiaansekruiden
- 8 stuks Tortilla's
- 1 zakje koolsalade met olijven
Benodigdheden:
- 1 Keukentouw
- 2 handen Appel rookhoutsnippers geweekt in water
- 1 Aluminium bakje
Instructies
Dag van te voren voorbereiden:
- Snijd de procureur over de lengte in.
- Kruid aan beide kanten flink met de rub en bind de procureur in zoals je ook een rollade zou inbinden.
- Laat de procureur een nacht in de koelkast staan, zodat de kruiden lekker kunnen intrekken.
Pulled pork bereiden:
- Laat de procureur op kamertemperatuur komen.
- Steek de BBQ aan en bereid deze voor op direct grillen met een temperatuur van 200°C.
- Gril de procureur rondom aan.
- Ga nu over op in-direct grillen met een temperatuur van 100°C.
- Gooi 2 flinke handen appel rookhout snippers op de hete kolen, zet een aluminium bakje gevuld met water, sinaasappel partjes en de Italiaanse kruiden op de conveggtor en plaats het rooster met de procureur.
- Gaar de procureur in ongeveer 10 gaar met een kerntemperatuur van 85°C.
- Laat de procureur even een half uurtje rusten en dan kan hij gepulled worden. Je kunt eventueel een paar eetlepels BBQ saus toevoegen.
- Leg een tortilla op je werkbank met daarop wat pulled pork en koolsalade met olijven. Vouw de toretilla dicht en grill nog even aan beide kanten.
- Serveer er een frisse mango chutney en gegrilde punt paprika’s bij. Zie hiervoor het recept mango chutney en gegrilde punt paprika.
Recept is na een idee van : Buitenlust Voorthuizen