Pekingeend met flensjes
Gegrilde pekingeend geserveerd met flensjes, julienne gesneden groente en hoisin saus.
Equipment
- Aluminium grillschaal
Ingrediënten
- 1 Bamboo Kitchen Pekingeend Met Flensjes verkrijgbaar bij de toko, hanos en sligro
- 1 Extra pakje flensjes
- 1 Klein bakje tauge
- 3 stuks Bosui julienne gesneden
- 1 Komkommer julienne gesneden
- 1 Wortel
- 1 Flesje Hoisin saus
Instructies
- Zorg ervoor dat de eend ontdooid is.
- Bereid de BBQ voor op indirect grillen met een temperatuur van 180-200°C.
- Zodra de BBQ op temperatuur is plaats dan de Pekingeend op de aluminium grillschaal en zet deze op het rooster.
- Gaar de pekingeend ca. 25-30 minuten en snijd onder tussen de groenten.
- Zodra de pekingeend goed warm is haal hem van de BBQ en zet de BBQ om naar direct grillen. Grill nu de pekingeend nog een minuut of 2 op de huid voor een lekker krokant korstje.
- Haal de pekingeend van de BBQ en laat een paar minuten rusten.
- Maak ondertussen de flensjes warm in de magnetron. Je kan dit eventueel ook weer indirect op de BBQ doen.
- Snij de pekingeend in dunne reepjes. Smeer een beetje saus op een flensje, voeg wat vlees en julienne gesneden groente toe en rol op.