Pekingeend met flensjes

Pekingeend met flensjes

Gegrilde pekingeend geserveerd met flensjes, julienne gesneden groente en hoisin saus.
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 45 min
Gang Voorgerecht, Tussengerecht
Keuken Chinese
Porties 4 Personen

Equipment

  • Aluminium grillschaal

Ingrediënten
  

  • 1 Bamboo Kitchen Pekingeend Met Flensjes verkrijgbaar bij de toko, hanos en sligro
  • 1 Extra pakje flensjes
  • 1 Klein bakje tauge
  • 3 stuks Bosui julienne gesneden
  • 1 Komkommer julienne gesneden
  • 1 Wortel
  • 1 Flesje Hoisin saus

Instructies
 

  • Zorg ervoor dat de eend ontdooid is.
  • Bereid de BBQ voor op indirect grillen met een temperatuur van 180-200°C.
  • Zodra de BBQ op temperatuur is plaats dan de Pekingeend op de aluminium grillschaal en zet deze op het rooster.
  • Gaar de pekingeend ca. 25-30 minuten en snijd onder tussen de groenten.
  • Zodra de pekingeend goed warm is haal hem van de BBQ en zet de BBQ om naar direct grillen. Grill nu de pekingeend nog een minuut of 2 op de huid voor een lekker krokant korstje.
  • Haal de pekingeend van de BBQ en laat een paar minuten rusten.
  • Maak ondertussen de flensjes warm in de magnetron. Je kan dit eventueel ook weer indirect op de BBQ doen.
  • Snij de pekingeend in dunne reepjes. Smeer een beetje saus op een flensje, voeg wat vlees en julienne gesneden groente toe en rol op.
Trefwoord pekingeend, hoisin saus, flensjes

0-ingredienten
1-peking-eend-op-alu-rooster-plaatsen
2-peking-eend-grillen
3-peking-eend-grillen
4-peking-eend-snijden
5-groenten-snijden
6-pancake-maken
7-pancake-dicht-rollen
8-peking-eend-rolletjes
previous arrow
next arrow
0-ingredienten
1-peking-eend-op-alu-rooster-plaatsen
2-peking-eend-grillen
3-peking-eend-grillen
4-peking-eend-snijden
5-groenten-snijden
6-pancake-maken
7-pancake-dicht-rollen
8-peking-eend-rolletjes
previous arrow
next arrow

 

Producten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.