Kookgek Filip Shaslick
Varkenshaasspies gegrilt met de rotisserie kebab spiezen set.
Equipment
- Rotisserie
- Rotisserie Kebab Spiezen
Ingrediënten
- 1 kg Varkenshaas in blokken van 2cm gesneden
Voor de marinade
- 3 stuks Knoflooktenen fijngehakt
- 2 tl Paprika pikant poeder
- 2 tl Gerookte paprika poeder
- 1 tl Uienpoeder
- 1 el Blueshog Sweet & Savory
- 1 el Kookgek Filip Latin spice mix
- 2 el Olijfolie
Voor het rijgen van de spies
- 9 stuks Kastanje champignons gehalveerd
- 1 stuk Rode Paprika in plakken van ca. 3x3
- 1 stuk Gele Paprika in plakken van ca. 3x3
- 2 stuk Grote ui door de midden gesneden en gepeld
- 18 stuks repen ontbijtspek / wikkelspek
- 18 stuks Buikspek ca. 0,5cm dik en blokken van 2x2cm
Instructies
Varkenshaas marineren
- Meng alle ingredienten voor de marinade. Voeg de varkenshaas blokken hier aan toe en marineer minimaal 4 uur.
Spiezen maken
- Wikkel om elk stukje varkenshaas een reepje ontbijtspek.
- Prik op iedere spies het varkenshaas blokje, paprika, uit, buikspek en champignon. Zie foto hoe ik hem op opgebouwd.
- Bestrooi nog met een beetje van de Blues Hog Rub.
Bereiden
- Bereid de BBQ voor op direct grillen met de rotisserie en een temperatuur van 180°C.
- Plaats de spiezen in de kebab spiezen accessoire met spitspies en plaats het geheel in de rotisserie.
- Laat lekker draaien. Maar controleer zo nu en dan de spiezen. Voor kom dat ze niet aanbranden. Laat anders de temperatuur iets zakken.
- De spiezen zijn gereed zodra het vlees een kern temperatuur heeft van 60°C.Haal de spiezen van de BBQ en laat ze eventjes rusten.
- Ik heb er frietjes en een BBQ/shaslick saus begeserveerd. Hiervoor heb ik mijn lievelings BBQ saus gemengd met een shaslick saus.