Konijnenbout met bockbier en appelstroop
Langzaam gegaarde konijnenbout met bockbier en appelstroop.
Ingrediënten
Voor de konijnenbouten
- 6 stuks Konijnenbouten
- 200 gr Appelstroop
- 0,5 Liter Bockbier
- 3 stuks Plakken ontbijkoek
Voor de marinade
- 3 stuks Laurierblaadjes
- 6 stuks Kruidnagel
- 3 stuks Uien
- 12 stuks Peperkorrels
- 6 dl Natuurazijn op eiken gerijpt
- 3 dl water
Benodigdheden
- 1 Dutch oven
- 1 Marinade bak
Instructies
Voorbereiding
- Marineer de konijnenbouten minimaal 12 uur in een bak afgedekt in de koelkast. Doe hiervoor de konijnenbouten in een bak samen met de uien in grove stukken gesneden en voeg de overige ingrediënten voor de marinade toe.
- Na 12 uur kunnen de konijnenbouten uit de marinade gehaald worden en droog gedept worden. Bewaar de marinade.
- Bereid de BBQ voor op direct grillen met een temperatuur van 180°C .
Bereiden
- Grill de konijnenbouten aan beide kanten een paar minuten aan. Bereid nu de BBQ voor op indirect grillen met een temperatuur van 160°C en zet de Dutch oven op het rooster, zodat deze warm kan worden.
- Smelt wat boter in de Dutch oven en bak de konijnenbouten aan beide kanten nog even tot ze mooi bruin zijn.
- Blus af met de Bockbier en voeg de marinade en appelstroop toe. Zet de deksel op de Dutch Oven en laat zachtjes een uurtje of 2,5 pruttelen. Controleer af en toe of de stoof niet te hard pruttelt. Is dit wel het geval verlaag dan de temperatuur.
- Als de konijnenbouten gaar zijn en het vlees van het bot valt mogen ze uit de Dutch Oven worden gehaald.
- Voor een gladde saus zeef het pruttelvocht en voeg de ontbijtkoeken toe. Kook alles in tot er een mooie gladde en dikke saus is ontstaan.
- Voeg nu de konijnenbouten weer toe en warm deze even mee op.
- Serveer er lekkere winterworteltjes met Pommes duchesse of een gratin bij.