Gevulde punt paprika
Punt paprika gevuld met Kofte gehakt en jongkaas.
Ingrediënten
Voor de gevulde paprika:
- 4 stuks Rode punt paprika's
- 16 stuks Blokjes jongekaas +/- 1cm
- 320 gr Kofte gehakt
- 8 stuks Plakken pastrami
- 8 stuks Plakken kalkoen spek
Instructies
Gevulde paprika bereiden:
- Halveer de blokjes kaas.
- Snijd de bovenkant van de paprika in.
- Vul de paprika met eerst 4 stukjes kaas, dan een rolletje a 80gr van de kofte gehakt en ten slotte weer 4 stukjes kaas.
- Omwikkel de paprika met een plakje pastrami, kalkoenspek, pastrami en weer plakje kalkoenspek.
- Bereid de BBQ voor op in-direct grillen met een temperatuur van 180°C.
- Leg de paprika’s op het rooster en zodra een kern temperatuur is bereikt van 68°C zijn ze klaar. Is ook heel lekker omwikkeld met spek.
Heerlijk recept, gemaakt op eerste kerstdag. Alleen kofte gehakt vervangen door kalfsgehakt met https://kookgekfilip.nl/winkel/food/kruiden-en-marinades/kookgek-filip-pork-ribs-bbq-rub/