Gegrilde Zeebaars
Gegrilde zeebaars geserveerd met een vinaigrette.
Ingrediënten
Voor de vis:
- 2 stuks Zeebaars ontschubt en schoon
- 1 stuk Citroen
- 1 stuk Limoen
- 1 stuk Sinaasappel
- 1 handje Verse basilicum grof gesneden
- 1 handje Verse dille grof gesneden
- 1 handje Verse peterselie grof gesneden
- 3 el olijfolie
- 1 Bindtouw
Voor de Salade:
- 1 zakje Verse spinazie
- 1 stuk Rode ui in ringen gesneden
- 1 ds Frambozen
- 1 stuk Blokje Fetta in stukjes gebrokkeld
- 1 bakje kiemscheuten
- 1 handje Pijnboompitjes geroosterd
Voor de vinaigrette:
- 2 stuk Citroenen
- 15 ml Witte wijn azijn
- 2 el Fijne mosterd
- 100 ml olijfolie
- snufje peper en zout op smaak brengen
Benodigdheden:
- 1 Gietijzeren rooster
- 1 Keukentouw
Instructies
BBQ voorbrereiden:
- Verwarm de BGE tot 190 °C op indirect grillen met gietijzeren rooster.
Zeebaars voorbereiden:
- Snijd de citroen en sinaasappel in dunne plakken.
- Was de zeebaarzen onder de koude kraan en dep ze droog. Bestrooi de buikopening met peper en zout en leg om en om de plakjes citroen, limoen en sinaasappel. Vul ook met de kruiden grof gesneden. (mag zelf hele takjes en blaadjes zijn)
- Bind het geheel goed vast met het keukentouw. Besprenkel de zeebaarzen met olijfolie en grof zeezout.
Zeebaars bereiden:
- Leg de zeebaarzen midden op de ingevette rooster en grill ze aan beide kanten 5 tot 8 minuten met de deksel dicht.
- Draai pas om als de vis niet aan het rooster blijft plakken en het velletje mooi bruin en krokant is. Zodra de huid beetje los begint te laten en het visvlees stevig aanvoelt is de vis klaar.
Salade en vinaigrette bereiden:
- Onder het garen kan de salade en vinaigrette gemaakt worden. Maar dit kan ook hiervoor. Knijp voor de vinaigrette de citroenen in een schaal uit.
- Knijp voor de vinaigrette de citroenen in een schaal uit. Voeg de witte wijnazijn en mosterd toe en roer goed.
- Voeg vervolgens de olijfolie al roerend druppelsgewijs toe en breng op smaak met peper en zout. (voor een twist kan je ook eerst de citroenen op de vruchtvlees kant aan grillen voor een lichte gril smaak te krijgen)
- Meng voor de salade alle ingrediënten door elkaar en besprenkel met de vinaigrette.
Zeebaars serveren:
- Serveer de Zeebaars met de salade en een lepel van de vinaigrette.