Gegrilde kogelbiefstuk met ratatouille

Gegrilde kogelbiefstuk met ratatouille

Gegrilde kogelbiefstuk geserveerd met een ratatouille.
Voorbereidingstijd 2 uur 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 2 uur 50 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken BBQ
Porties 4 Personen

Ingrediënten
  

Voor de biefstuk:

  • 700 gr Kogelbiefstuk
  • 4 el Kookgek Filip smokey beefrub
  • 1 el olijfolie
  • 1 hand Wiskey woodchips geweekt in water
  • 3 el Jack Daniels Glaze

Voor de ratatouille:

  • 1 stuk Courgette
  • 250 gr Champinons
  • 1 stuk Rode paprika
  • 1 stuk Rode Ui
  • 1 stuk Knoflookteen
  • 1 el Kookgek Filip Indiase kruiden melange

Benodigdheden:

  • 1 Gietijzeren bakpan
  • 1 Gietijzeren rooster

Instructies
 

Kogelbiefstuk voorbereiden:

  • Rub de kogelbiefstuk in met kookgek Filip smokey beef rub en laat even paar uur intrekken.

BBQ bereiden:

  • Bereid de BBQ voor op direct grillen met een temperatuur van 180C°

Groenten bereiden:

  • Snijd de groenten in grove stukken.
  • Meng de Indiase kruiden er door en bak deze bijna gaar met een gietijzeren pan op de BBQ.
  • Haal de gietijzeren pan van de BBQ en gooi de houtsnippers op de hete kolen.

Kogelbiefstuk grillen:

  • Grill met een gietijzeren rooster de biefstuk tot een kerntemperatuur van 38 C°.
  • Bereid de BBQ nu voor op indirect grillen en gaar door tot een kerntemperatuur van 50 C°.
  • Laat het vlees even 10 minuten rusten en smeer het in met de glaze.
  • Warm ondertussen de ratatouille weer op. En snijd mooie plakken van een centimeter dik van de biefstuk en ik zeg “enjoy”.
  • Serveer er eventueel een gepofte zoete aardappel bij (zie recept) of zoete aardappel friet.

Notities

Recept: Gepofte zoete aardappel
1_biefstuk_rubben
2_ratatouille_bakken
3_wishkey_rookhout
4_biefstuk_grillen
5_gegrilde_biefstuk_met_ratatouille
previous arrow
next arrow
1_biefstuk_rubben
2_ratatouille_bakken
3_wishkey_rookhout
4_biefstuk_grillen
5_gegrilde_biefstuk_met_ratatouille
previous arrow
next arrow
Trefwoord Rund, Kogelbiefstuk, Ratatouille

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.