Gegrilde Nacho's
Gegrilde nacho's met tomatensalsa- geserveerd met guacamole en zureroom
Ingrediënten
Voor de Nacho's
- 1 zak Nacho's
- scheutje Chilisaus
- 1 stukje Verse cheddar kaas
- 1 zakje geraspte mozzarella kaas
Voor de guacamole
- 2 stuks Rijpe advocade
- 0.25 stuks rode ui gesnipperd
- 0.5 stuks Sap van een limoen
- 0.25 stuks Rode peper fijn gesneden zaadlijst verwijderd
- 2 stuks Tenen knoflook fijngehakt
- snufje Peper en sout op smaak brengen
Voor de tomatensalsa
- 3 stuks Tomaten
- 0.5 stuks rode ui gesnipperd
- 3 el Balsamico siroop
- snufje peper en zout op smaak brengen
Voor de zure room
- 200 ml crème fraise
- 2 stuks Bosuitjes in ringen gesneden
- 0.5 stuks Jalapeno pepr fijn gesneden zaadlijst verwijderd
- 1 el Limoen sap
- snufje peper en zout op smaak brengen
Instructies
Guacamole
- Snijd de avocado’s horizontaal door de midden en verwijder de pit. Haal met een lepel het vruchtvlees er uit en doe in een mengkom. Voeg de overige ingrediënten toe en meng/prak met een vork alles door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Zet tot gebruik in de koelkast.
Tomatensalsa
- Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten en vocht. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes en doe in een mengkom. Voeg de overige ingrediënten toe en breng op smaak met peper en zout. Laat even uurtje staan.
Zure room
- Meng in een kom alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Laat tot gebruik in de koelkast staan.
Bereiding
- Bereid de BBQ voor op indirect grillen met een temperatuur van 180°C.
- Leg in een oven/grill schaal een laagje nacho’s en besprenkel met een beetje chilisaus.
- Verdeel hier over een handje van de tomatensalsa, een handje geraspte mozzarella kaas en rasp een laagje cheddar kaas er over. Leg hierop nogmaals een laag nacho’s met een beetje chilisaus vervolgt met de tomatensalsa, mozzarella en cheddarkaas rasp.
- Plaats de schaal op de BBQ en grill een minuut of 10. Controleer of ze warm en knapperig zijn en de kaas gesmolten is.
- Haal dan de schaal van de BBQ en serveer met een flinke dot van de guacamole en zureroom. Eventueel kan je nog wat extra fijn gesneden jalapeno peper er over verdelen.