Gegrilde kogelbiefstuk met ratatouille
Gegrilde kogelbiefstuk geserveerd met een ratatouille.
Voorbereidingstijd 2 uur uur 10 minuten min
Bereidingstijd 40 minuten min
Totale tijd 2 uur uur 50 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken BBQ
Voor de biefstuk:
- 700 gr Kogelbiefstuk
- 4 el Kookgek Filip smokey beefrub
- 1 el olijfolie
- 1 hand Wiskey woodchips geweekt in water
- 3 el Jack Daniels Glaze
Voor de ratatouille:
- 1 stuk Courgette
- 250 gr Champinons
- 1 stuk Rode paprika
- 1 stuk Rode Ui
- 1 stuk Knoflookteen
- 1 el Kookgek Filip Indiase kruiden melange
Benodigdheden:
- 1 Gietijzeren bakpan
- 1 Gietijzeren rooster
Kogelbiefstuk voorbereiden:
Groenten bereiden:
Snijd de groenten in grove stukken.
Meng de Indiase kruiden er door en bak deze bijna gaar met een gietijzeren pan op de BBQ.
Haal de gietijzeren pan van de BBQ en gooi de houtsnippers op de hete kolen.
Kogelbiefstuk grillen:
Grill met een gietijzeren rooster de biefstuk tot een kerntemperatuur van 38 C°.
Bereid de BBQ nu voor op indirect grillen en gaar door tot een kerntemperatuur van 50 C°.
Laat het vlees even 10 minuten rusten en smeer het in met de glaze.
Warm ondertussen de ratatouille weer op. En snijd mooie plakken van een centimeter dik van de biefstuk en ik zeg “enjoy”.
Serveer er eventueel een gepofte zoete aardappel bij (zie recept) of zoete aardappel friet.
Trefwoord Rund, Kogelbiefstuk, Ratatouille