Gegrilde kogelbiefstuk met ratatouille
Gegrilde kogelbiefstuk geserveerd met een ratatouille.
Ingrediënten
Voor de biefstuk:
- 700 gr Kogelbiefstuk
- 4 el Kookgek Filip smokey beefrub
- 1 el olijfolie
- 1 hand Wiskey woodchips geweekt in water
- 3 el Jack Daniels Glaze
Voor de ratatouille:
- 1 stuk Courgette
- 250 gr Champinons
- 1 stuk Rode paprika
- 1 stuk Rode Ui
- 1 stuk Knoflookteen
- 1 el Kookgek Filip Indiase kruiden melange
Benodigdheden:
- 1 Gietijzeren bakpan
- 1 Gietijzeren rooster
Instructies
Kogelbiefstuk voorbereiden:
- Rub de kogelbiefstuk in met kookgek Filip smokey beef rub en laat even paar uur intrekken.
BBQ bereiden:
- Bereid de BBQ voor op direct grillen met een temperatuur van 180C°
Groenten bereiden:
- Snijd de groenten in grove stukken.
- Meng de Indiase kruiden er door en bak deze bijna gaar met een gietijzeren pan op de BBQ.
- Haal de gietijzeren pan van de BBQ en gooi de houtsnippers op de hete kolen.
Kogelbiefstuk grillen:
- Grill met een gietijzeren rooster de biefstuk tot een kerntemperatuur van 38 C°.
- Bereid de BBQ nu voor op indirect grillen en gaar door tot een kerntemperatuur van 50 C°.
- Laat het vlees even 10 minuten rusten en smeer het in met de glaze.
- Warm ondertussen de ratatouille weer op. En snijd mooie plakken van een centimeter dik van de biefstuk en ik zeg “enjoy”.
- Serveer er eventueel een gepofte zoete aardappel bij (zie recept) of zoete aardappel friet.