Flammkuchen met warm gerookte zalm
Flammkuchen met warm gerookte zalm een saus van mierikswortel en groene curry.
Ingrediënten
Voor het deeg
- 350 gr (witte) tarwebloem + extra om te bestuiven
- 7 gr Droge gist
- 7 gr Zout
- 210 ml water
- 2 el Zonnebloemolie
Voor de Zalm
- 2 st Zalmmoten
- 250 gr AllBrine Pekel (Grate Goods)
- 250 gr Bruine basterd suiker
- 2 el Citroen peper kruiden
- 2 stuks Limoenen
Voor de garnering
- 2 stuks rode uien in ringen gesneden
- 6 stuks bosuitjes in ringetjes gesneden
- 1 zakje Geraspte Parmezaan
- 1 zakje Geraspte mozzarella
- 1 zakje Rucola sla
Voor de saus
- 400 gr Crème fraiche
- 2 el Groene Currypasta
- 2 el mierikswortel pasta
Benodigdheden
- 1 Aluminium pizza plaat
- 1 Pizza steen
- 1 Rookplankje cherry wood
Instructies
Voorbereiding
- Week in een bak met water het rookplankje minimaal 60 minuten.
- Pekel intussen in 30 minuten de 2 zalmmootjes door de Allbrine pekel en basterd suiker te mengen en de zalmmoten te bedekken aan onder en bovenzijde. Spoel ze hierna af en laat de zalmmootjes 30 minuten drogen.
- Maak ondertussen het deeg.
- Meng hiervoor alle ingrediënten in een keukenmachine met deeghaak. Laat deze ongeveer een kwartiertje draaien totdat er een soepel en samenhangend deeg is ontstaan.
- Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat deze in ongeveer 20 minuten op kamertemperatuur rusten.
Bereiding
- Bereid de BBQ voor op direct grillen en laat de temperatuur oplopen tot 180°C.
- Haal het rookplankje uit het water, plaatst hier de zalmmootjes op en bestrooi met de citroen peper kruiden en leg hier bovenop plakjes limoen.
- Plaats het plankje met de zalmmoten op het rooster en rook deze tot een kern temperatuur van 45 °C.
- Haal het plankje en de zalmmoten van de BBQ en laat afkoelen. Als de zalm afgekoeld is brokkel deze dan in kleinere stukken.
- Bereid nu de sauzen voor de bodem. 1. 200gr crème fraîche mengen met 2 el groene currypasta. 2. 200gr crème fraîche mengen met 2 el mierikswortelpasta breng op smaak met versgemalen peper.
- Bereid de BBQ voor op indirect grillen met een pizzasteen en een temperatuur van 250°C.
- Maak van het deeg 6 gelijke bollen en rol van elke bol deeg op een licht bestuift werkblad met bloem een zo dun mogelijke bodem.
- Leg op de aluminium pizza plaat een bodem en smeer deze in met een van de bodem sauzen. Laat +/- 2 cm rondom van de rand vrij. Beleg met 1/3 van de zalm, rode uien ringen, bosui ringetje en de 2 kaassoorten.
- Zet de aluminium pizza plaat met de belegde flammkuchen op de pizzasteen en bak in 8-10 minuten goudbruin en krokant.
- Haal hem van de BBQ en garneer met wat rucola sla. Bereid de andere vijf bodems op dezelfde manier. En wissel af met de bodemsaus.