Flammkuchen met warm gerookte zalm

Flammkuchen met warm gerookte zalm

Flammkuchen met warm gerookte zalm een saus van mierikswortel en groene curry.
Voorbereidingstijd 50 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 2 uur 20 minuten
Gang Hoofdgerecht, Hapjes
Keuken BBQ, Fusion, Duits
Porties 6 stuks

Ingrediënten
  

Voor het deeg

  • 350 gr (witte) tarwebloem + extra om te bestuiven
  • 7 gr Droge gist
  • 7 gr Zout
  • 210 ml water
  • 2 el Zonnebloemolie

Voor de Zalm

  • 2 st Zalmmoten
  • 250 gr AllBrine Pekel (Grate Goods)
  • 250 gr Bruine basterd suiker
  • 2 el Citroen peper kruiden
  • 2 stuks Limoenen

Voor de garnering

  • 2 stuks rode uien in ringen gesneden
  • 6 stuks bosuitjes in ringetjes gesneden
  • 1 zakje Geraspte Parmezaan
  • 1 zakje Geraspte mozzarella
  • 1 zakje Rucola sla

Voor de saus

  • 400 gr Crème fraiche
  • 2 el Groene Currypasta
  • 2 el mierikswortel pasta

Benodigdheden

  • 1 Aluminium pizza plaat
  • 1 Pizza steen
  • 1 Rookplankje cherry wood

Instructies
 

Voorbereiding

  • Week in een bak met water het rookplankje minimaal 60 minuten.
  • Pekel intussen in 30 minuten de 2 zalmmootjes door de Allbrine pekel en basterd suiker te mengen en de zalmmoten te bedekken aan onder en bovenzijde. Spoel ze hierna af en laat de zalmmootjes 30 minuten drogen.
  • Maak ondertussen het deeg.
  • Meng hiervoor alle ingrediënten in een keukenmachine met deeghaak. Laat deze ongeveer een kwartiertje draaien totdat er een soepel en samenhangend deeg is ontstaan.
  • Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat deze in ongeveer 20 minuten op kamertemperatuur rusten.

Bereiding

  • Bereid de BBQ voor op direct grillen en laat de temperatuur oplopen tot 180°C.
  • Haal het rookplankje uit het water, plaatst hier de zalmmootjes op en bestrooi met de citroen peper kruiden en leg hier bovenop plakjes limoen.
  • Plaats het plankje met de zalmmoten op het rooster en rook deze tot een kern temperatuur van 45 °C.
  • Haal het plankje en de zalmmoten van de BBQ en laat afkoelen. Als de zalm afgekoeld is brokkel deze dan in kleinere stukken.
  • Bereid nu de sauzen voor de bodem. 1. 200gr crème fraîche mengen met 2 el groene currypasta. 2. 200gr crème fraîche mengen met 2 el mierikswortelpasta breng op smaak met versgemalen peper.
  • Bereid de BBQ voor op indirect grillen met een pizzasteen en een temperatuur van 250°C.
  • Maak van het deeg 6 gelijke bollen en rol van elke bol deeg op een licht bestuift werkblad met bloem een zo dun mogelijke bodem.
  • Leg op de aluminium pizza plaat een bodem en smeer deze in met een van de bodem sauzen. Laat +/- 2 cm rondom van de rand vrij. Beleg met 1/3 van de zalm, rode uien ringen, bosui ringetje en de 2 kaassoorten.
  • Zet de aluminium pizza plaat met de belegde flammkuchen op de pizzasteen en bak in 8-10 minuten goudbruin en krokant.
  • Haal hem van de BBQ en garneer met wat rucola sla. Bereid de andere vijf bodems op dezelfde manier. En wissel af met de bodemsaus.
Trefwoord Flammkuchen, Warm gerookte zalm
1_ingredienten
2_Zalm_pekelen
3_Zalm_pekelen_2
4_keukenmachine_gereed_maken
5_ingredienten_deeg_in_deegmachine
6_deeg_draaien_met_deeghaak
7_deeg_in_huishoudfolie_wikkelen
8_6_gelijke_bollen_vormen
9_Deeg_uitrollen
10_zalm_op_rookplank_plaatsen
11_zalm_bestrooien_met_lemonpepper
12_limoenplakjes_op_zalm_leggen
13_zalm_garen
14_currysaus_maken
15_mierikswortelsaus_maken
16_uitgerold_deeg_op_plaat_plaatsen_en_insmeren
17_beleggen_met_de_ingredienten
18_flammkuchen_met_zalm_en_currypasta
19_flamkuchen_met_zalm_en_mierikswortelsaus
previous arrow
next arrow
1_ingredienten
2_Zalm_pekelen
3_Zalm_pekelen_2
4_keukenmachine_gereed_maken
5_ingredienten_deeg_in_deegmachine
6_deeg_draaien_met_deeghaak
7_deeg_in_huishoudfolie_wikkelen
8_6_gelijke_bollen_vormen
9_Deeg_uitrollen
10_zalm_op_rookplank_plaatsen
11_zalm_bestrooien_met_lemonpepper
12_limoenplakjes_op_zalm_leggen
13_zalm_garen
14_currysaus_maken
15_mierikswortelsaus_maken
16_uitgerold_deeg_op_plaat_plaatsen_en_insmeren
17_beleggen_met_de_ingredienten
18_flammkuchen_met_zalm_en_currypasta
19_flamkuchen_met_zalm_en_mierikswortelsaus
previous arrow
next arrow

 

Bijpassende producten

Producten

Mustang-schoonmaak-spons-dubbel
Oorspronkelijke prijs was: €9.95.Huidige prijs is: €8.95.
Oorspronkelijke prijs was: €29.95.Huidige prijs is: €26.95.
Rookchunks whisky vaten
Oorspronkelijke prijs was: €13.95.Huidige prijs is: €10.95.
oestermes
Oorspronkelijke prijs was: €27.50.Huidige prijs is: €21.95.
grillrooster halfrond
Oorspronkelijke prijs was: €44.95.Huidige prijs is: €39.95.
Oorspronkelijke prijs was: €22.90.Huidige prijs is: €18.95.
Angus-Oink-Pigasus
Oorspronkelijke prijs was: €12.95.Huidige prijs is: €11.95.
Oorspronkelijke prijs was: €19.50.Huidige prijs is: €16.95.
Oorspronkelijke prijs was: €45.50.Huidige prijs is: €41.00.

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.