Bereid de BBQ voor op direct grillen en laat de temperatuur oplopen tot 180°C.
Haal het rookplankje uit het water, plaatst hier de zalmmootjes op en bestrooi met de citroen peper kruiden en leg hier bovenop plakjes limoen.
Plaats het plankje met de zalmmoten op het rooster en rook deze tot een kern temperatuur
van 45 °C.
Haal het plankje en de zalmmoten van de BBQ en laat afkoelen. Als de zalm afgekoeld is brokkel deze dan in kleinere stukken.
Bereid nu de sauzen voor de bodem.
1. 200gr crème fraîche mengen met 2 el groene currypasta.
2. 200gr crème fraîche mengen met 2 el mierikswortelpasta breng op smaak met versgemalen peper.
Bereid de BBQ voor op indirect grillen met een pizzasteen en een temperatuur van 250°C.
Maak van het deeg 6 gelijke bollen en rol van elke bol deeg op een licht bestuift werkblad met bloem een zo dun mogelijke bodem.
Leg op de aluminium pizza plaat een bodem en smeer deze in met een van de bodem sauzen. Laat +/- 2 cm rondom van de rand vrij. Beleg met 1/3 van de zalm, rode uien ringen, bosui ringetje en de 2 kaassoorten.
Zet de aluminium pizza plaat met de belegde flammkuchen op de pizzasteen en bak in 8-10 minuten goudbruin en krokant.
Haal hem van de BBQ en garneer met wat rucola sla. Bereid de andere vijf bodems op dezelfde manier. En wissel af met de bodemsaus.