Entrecote met stroganoff saus
Gegrilde Entrecote met stroganoff saus geserveerd met winter wortelen.
Ingrediënten
Voor de entrecote
- 1,2 kg Entrecote
- 6 el Gepofte Knoflook olie zie recept
Voor de straganoff saus
- 1 scheut Olijfolie
- 2 stuks Grote sjalotten gesnipperd
- 2 stuks Rode puntpaprika in halve ringen gesneden
- 1 stuk Klein doosje champignons
- 3 stuks knoflook tenen fijn gehakt
- 1 tl Gerookte paprikapoeder
- 2 el Tomatenpuree
- 125 ml Slagroom
- 1 stuk Klein flesje vodka (5cl)
- 200 ml Kalfsfond
- 3 stuks Augurken in blokjes gesneden
Benodigdheden
- 1 Dutch Oven
Instructies
Voorbereiding (avond van te voren)
- Wrijf de entrecote goed in met de gepofte knoflook olie en zet een nacht in de koelkast.
Bereiding
- Haal de entrecote voor bereiding uit de koelkast en laat hem op kamer temperatuur komen.
- Bereid de BBQ voor op direct grillen met een temperatuur van 200°C en de Dutch oven op het rooster.
- Zodra de Dutch oven warm is geworden kan er een scheutje olijfolie en boter in de pan. Fruit hierin de sjalot en punt paprika. Voeg nu de champignons toe en bak deze een paar minuten mee. Hierna mag de knoflook en paprikapoeder erbij en bak ook deze even mee.
- Blus het geheel af met de vodka en laat een klein beetje inkoken.
- Voeg nu de tomatenpuree toe en bak deze kort. Nu mag de room, het Kalfsfond en de augurk erbij. Laat alles even zachtjes sudderen en roer af en toe even door, zodat een mooie saus ontstaat.
- Haal de pan van de BBQ en plaats de Entrecote.
- Grill de entrecote aan beide kanten, zodat een ruit ontstaat.
- Bereid de BBQ nu voor op in-direct grillen met een temperatuur van 180°C. Gaar de entrecote tot een kern temperatuur van 50°C. Haal hem van de BBQ en laat even rusten in aluminium folie tot een kern temperatuur van 52°C.
- Snijd het vlees tegendraads in plakken en serveer er de straganoff saus en bijvoorbeeld winterwortelen bij.
Notities