Burger Roquefort
Een heerlijke gegrilde runderburger met roquefort kaas, rolletje van groene mini asperges met ham, gebakken ui/champignons en truffel mayonaise.
Ingrediënten
- 4 stuks Kookgek Filip Runderburger
- 4 stuks Plakken Roquefort
- 4 stuks Plakken Italiaanse ham
- 1 pakje Groene mini asperges
- 6 el Truffel mayonaise
- 4 stuks Brioche Bun
- 1 handje Sla melange
- 2 stuks Rode ui In halve ringen gesneden
- 0,5 bakje Kastanje champignons in plakjes gesneden
Instructies
- Bereid de BBQ voor op 1/2 direct grillen en 1/2 indirect grillen met een temperatuur van 180°C.
- Maak 4 rolletjes met de groene mini asperges en de ham.
- Bak met een gietijzeren pannetje de champignons mix en uien ringen licht bruin. Zet ze apart en leg de burgers op de grill.
- Grill de burgers op het directe gedeelte om en om. Tot ze rare zijn.
- Leg de rolletjes met mini asperges op het gedeelte indirect. Draai ze naar een paar minuutjes om.
- Leg de burgers als ze om en om gegrild zijn op het gedeelte indirect met een plak Roquefort kaas erop. De burger is klaar als de kaas licht gesmolten is.
- Draai de rolletjes asperges af en toe om. Indien ze eerder klaar zijn dan de burger, haal ze dan van de BBQ en verpak in aluminiumfolie.
- Snijd de Buns open en leg heel kort even op het gedeelte direct grillen. Zodat ze licht gebakken zijn.
- Haal ze uit de BBQ en warm de gebakken uien en champignons nog even op.
- Nu kunnen we gaan bouwen:Begin met de onderkant van de Bun, smeer een 0,5 el truffel mayonaise er op, kleinbeetje sla, de burger, het rolletje met groene asperges (beetje plat gedrukt), 1el truffelmayonaise, de gebakken kastanje champignons/ui en als laatste de bovenkant van de bun.En het smullen kan beginnen!
Notities
Bijpassende producten:
Kookgek Filip Runderburger
Divide and Conquer – Large (21″)
Keij Iron 3 delige skillet set
Kookgek Filip Runderburger
Divide and Conquer – Large (21″)
Keij Iron 3 delige skillet set