Burger camembert en appel
Hamburger bereid met camembert en appel en aioli.
Ingrediënten
Voor de burger:
- 1000 gr Half om half gehakt 1x gedraaid
- 3 el Worcester saus
- 1 el Knoflookpoeder
- 1 el Gerookte chili poeder
- 1 el Grof gemalen zout
- 1 el Grof gemalen peper
- 1 stuk Rode Ui fijn gesneden
- 1 stuk Ei
- 100 gr Panko
Overige:
- 6 stuks Hamburger buns met of zonder sesam zaadjes
- 1 stuk Appel in Partjes gesneden
- 60 gr Veldsla
- 1 stuk Camembert
- 1 bakje Aioli (zie recept)
Instructies
BBQ voorbereiden:
- Bereid de BBQ voor op direct grillen met een temperatuur van 190°C.
Burgers bereiden:
- Kneed alle ingrediënten voor de burgers door elkaar. Maak hiervan 6 hamburgers (liefst met een hamburger pers).
- Grill de burgers om en om tot ze medium rare zijn. Leg 2 plakjes Camembert per burger er op en gaar nog heel even, zodat de kaas smelt.
- Rooster de buns zodat de binnenkant een beetje krokant wordt.
- Besprenkel de appelpartjes met een beetje olijfolie en grill ze licht.
- Besmeer de onderkant van het broodje met aiolie daar bovenop leg je 4 plakjes komkommer, 1 handje veld sla, dan de burger en paar appel partjes. Sluit af met de bovenkant van de Bun. Bon appétit !
Notities
Bijbehorende recepten:
Klik hier voor recept Aioli