Burger camembert en appel
Hamburger bereid met camembert en appel en aioli.
Voorbereidingstijd 30 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 50 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Frans, BBQ
Voor de burger:
- 1000 gr Half om half gehakt 1x gedraaid
- 3 el Worcester saus
- 1 el Knoflookpoeder
- 1 el Gerookte chili poeder
- 1 el Grof gemalen zout
- 1 el Grof gemalen peper
- 1 stuk Rode Ui fijn gesneden
- 1 stuk Ei
- 100 gr Panko
Overige:
- 6 stuks Hamburger buns met of zonder sesam zaadjes
- 1 stuk Appel in Partjes gesneden
- 60 gr Veldsla
- 1 stuk Camembert
- 1 bakje Aioli (zie recept)
Burgers bereiden:
Kneed alle ingrediënten voor de burgers door elkaar. Maak hiervan 6 hamburgers
(liefst met een hamburger pers).
Grill de burgers om en om tot ze medium rare zijn. Leg 2 plakjes Camembert per burger er op en gaar nog heel even, zodat de kaas smelt.
Rooster de buns zodat de binnenkant een beetje krokant wordt.
Besprenkel de appelpartjes met een beetje olijfolie en grill ze licht.
Besmeer de onderkant van het broodje met aiolie daar bovenop leg je 4 plakjes komkommer, 1 handje veld sla, dan de burger en paar appel partjes. Sluit af met de bovenkant van de Bun. Bon appétit !
Trefwoord Hamburger, Aioli, Camembert