Brisket
Langzaam gegaarde brisket geïnjecteerd met runderbouillon en glazed met Jack Daniels Glaze
Ingrediënten
- 2000 gr Brisket
- 200 ml Runderbouillon
- 5 el Kookgek Filip All-round smokey rub
- 2 el worcestersaus
- 1 el Rietsuiker
- 1 flesje Jack Daniels Glaze
- 1 el Tijm
Benodigdheden
- 3 stuks Rookhout chunks hicory
- 1 Aluminium folie
- 1 Huishoudfolie
- 1 Injecteerspuit
Instructies
- Los in de runderbouillon de rietsuiker op en voeg de worcestersaus toe. Laat afkoelen. Zodra de bouillon is afgekoeld injecteer dan de Brisket aan de vleeszijde op meerdere punten. Ongeveer 2 cm van elkaar.
- Meng de Rub en tijm en Rub hiermee de gehele Brisket. Pak hem nu goed in met huishoud folie en zet een nacht in de koelkast.
- Haal de Brisket uit de koelkast en folie en laat op kamer temperatuur komen.
- Bereid ondertussen de BBQ voor op In-direct grillen met een temperatuur van 100 - 110 °C.
- Zodra de BBQ op temperatuur is leg dan rookhout chunks op de hete kolen.
- Plaats de brisket op het rooster en gaar tot een kern temperatuur van 70°C.
- Smeer de Brisket nu rondom in met de Glaze en pak hem vervolgens in met aluminium folie.
- Leg de Brisket terug op de BBQ en gaar hem verder tot een kern temperatuur van 90°C.
- Als de kerntemperatuur van 90°C is bereikt haal de Brisket van de BBQ. Smeer hem vervolgens weer in met de Glaze en verpak hem in huishoudfolie. Laat de ingepakte Brisket nu een half uurtje rusten.
- Haal de brisket na een halfuurtje rusten uit de huishoudfolie en snijd hem tegen de draad in plakken van 0,5 cm dik.