Brisket

Brisket

Langzaam gegaarde brisket geïnjecteerd met runderbouillon en glazed met Jack Daniels Glaze
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 10 uur
Totale tijd 10 uur 42 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Porties 6 Personen

Ingrediënten
  

  • 2000 gr Brisket
  • 200 ml Runderbouillon
  • 5 el Kookgek Filip All-round smokey rub
  • 2 el worcestersaus
  • 1 el Rietsuiker
  • 1 flesje Jack Daniels Glaze
  • 1 el Tijm

Benodigdheden

  • 3 stuks Rookhout chunks hicory
  • 1 Aluminium folie
  • 1 Huishoudfolie
  • 1 Injecteerspuit

Instructies
 

  • Los in de runderbouillon de rietsuiker op en voeg de worcestersaus toe. Laat afkoelen. Zodra de bouillon is afgekoeld injecteer dan de Brisket aan de vleeszijde op meerdere punten. Ongeveer 2 cm van elkaar.
  • Meng de Rub en tijm en Rub hiermee de gehele Brisket. Pak hem nu goed in met huishoud folie en zet een nacht in de koelkast.
  • Haal de Brisket uit de koelkast en folie en laat op kamer temperatuur komen.
  • Bereid ondertussen de BBQ voor op In-direct grillen met een temperatuur van 100 - 110 °C.
  • Zodra de BBQ op temperatuur is leg dan rookhout chunks op de hete kolen.
  • Plaats de brisket op het rooster en gaar tot een kern temperatuur van 70°C.
  • Smeer de Brisket nu rondom in met de Glaze en pak hem vervolgens in met aluminium folie.
  • Leg de Brisket terug op de BBQ en gaar hem verder tot een kern temperatuur van 90°C.
  • Als de kerntemperatuur van 90°C is bereikt haal de Brisket van de BBQ. Smeer hem vervolgens weer in met de Glaze en verpak hem in huishoudfolie. Laat de ingepakte Brisket nu een half uurtje rusten.
  • Haal de brisket na een halfuurtje rusten uit de huishoudfolie en snijd hem tegen de draad in plakken van 0,5 cm dik.
Trefwoord Brisket, Injecteren
1-brisket-injecteren
2-brisket-insmeren-met-de-kruiden-mengsel
3-Brisket-op-BBQ-plaatsen
4-Brisket-roken
5-brisket-gereed-voor-inpakken
6-Brisket-in-folie-pakken
7-Brisket-gereed
8-Briket-verpakken-in-huishoudfolie
9-Brisket-gereed
10-Brisket-gesneden
previous arrow
next arrow
1-brisket-injecteren
2-brisket-insmeren-met-de-kruiden-mengsel
3-Brisket-op-BBQ-plaatsen
4-Brisket-roken
5-brisket-gereed-voor-inpakken
6-Brisket-in-folie-pakken
7-Brisket-gereed
8-Briket-verpakken-in-huishoudfolie
9-Brisket-gereed
10-Brisket-gesneden
previous arrow
next arrow

 

Producten

kolenmand-large
Oorspronkelijke prijs was: €88.95.Huidige prijs is: €84.95.
Oorspronkelijke prijs was: €45.50.Huidige prijs is: €41.00.
ashtool_schep
Oorspronkelijke prijs was: €24.95.Huidige prijs is: €20.95.
skillet set
Oorspronkelijke prijs was: €44.95.Huidige prijs is: €36.95.
Oorspronkelijke prijs was: €24.95.Huidige prijs is: €14.95.
Oorspronkelijke prijs was: €22.95.Huidige prijs is: €19.95.

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.