Appeltaart
Appeltaart met rozijnen en een lichte rooksmaak.
Ingrediënten
- 1 kg Appels elstars
- 250 gr Boter ook iets om de bakvorm in te smeren
- 400 gr Bloem
- 100 gr Witte basterdsuiker
- 10 gr Kaneel poeder
- 20 gr Vanille suiker
- 80 gr Rozijnen 20 min. geweekt in lauw water
- 1 stuk Eierdooier
Instructies
Voorbereiding
- Snijd de boter in blokjes en doe ze in een mengkom.
- Voeg de bloem en basterdsuiker toe en kneed tot een stevig en samenhangend deeg. Zet het deeg in de koelkast.
- Schil voor de vulling de appels. Verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in blokjes. Doe ze in een kom en besprenkel eventueel met het citroensap.
- Bestrooi de appelblokjes met de gemalen kaneel, de vanillesuiker en de rozijnen en meng goed door elkaar.
Bereiding
- Bereid de BBQ voor in-direct grillen met de Conveggtor en het rooster met een temperatuur van 190 °C.
- Vet intussen een springvorm (Ø 23 cm) in met boter. Bekleed de bodem en de zijkant van de springvorm met twee derde van het deeg (door het deeg uit rollen of in de vorm gelijkmatig uit te drukken). Verdeel de appelvulling erover en druk zachtjes aan.
- Rol het resterende deeg op een met bloem bestoven werkblad uit en snijd in repen van ca. 1,5 cm breed. Leg ze kruislings over de vulling en dek de rand van de taart ook af met deegrepen. Klop de eidooier los en bestrijk de reepjes en rand ermee.
- Plaats de springvorm op het rooster, sluit de deksel van de BBQ en bak de taart in ca. 45 minuten goudbruin en gaar.
- Neem de appeltaart uit de BBQ en verwijder de ring van de springvorm. Serveer de taart lauwwarm of afgekoeld eventueel met geklopte slagroom en vanille ijs.
Notities
Naar een idee van biggreenegg.eu