Gegrilde kwartels

Recept Afdrukken
Gegrilde kwartel
Gegrilde kwartel met een korstje van Pistache en geserveerd met een wildsaus.
Keuken Fusion
Keyword kwartel, Pistache, BBQ
Prep Tijd 30 Minuten
Kook Tijd 25 Minuten
Passieve Tijd 4 uur marineren
Porties
Personen
Ingrediënten
Voor de kwartels
  • 4 stuks Kwartels
  • 1 fles Rode druiven Sap
  • 3 el Kookgek Filip Latin Spice-Mix
  • 3 el olijfolie
  • 50 gr Pistachenoten zonder schaal
  • 30 gr Paneermeel
Voor de wild saus
  • 1 stuk Ui gesnipperd
  • 1 stuk Knoflookteen in drie stukjes gesneden
  • 2 stuks Jeneverbes gekneusd
  • 1 el Bruine Basterdsuiker
  • 2 el Balsamicoazijn
  • 250 ml Volle rode wijn
  • 2 stuks tijm takjes tijm van takje afgehaald
  • 1 stuk Runderbouillonblokje
  • 2 stuks Plakken ontbijtkoek
  • 1 el Kookgek Filip Latin Spice-Mix
  • Zout en versgemalen peper
Keuken Fusion
Keyword kwartel, Pistache, BBQ
Prep Tijd 30 Minuten
Kook Tijd 25 Minuten
Passieve Tijd 4 uur marineren
Porties
Personen
Ingrediënten
Voor de kwartels
  • 4 stuks Kwartels
  • 1 fles Rode druiven Sap
  • 3 el Kookgek Filip Latin Spice-Mix
  • 3 el olijfolie
  • 50 gr Pistachenoten zonder schaal
  • 30 gr Paneermeel
Voor de wild saus
  • 1 stuk Ui gesnipperd
  • 1 stuk Knoflookteen in drie stukjes gesneden
  • 2 stuks Jeneverbes gekneusd
  • 1 el Bruine Basterdsuiker
  • 2 el Balsamicoazijn
  • 250 ml Volle rode wijn
  • 2 stuks tijm takjes tijm van takje afgehaald
  • 1 stuk Runderbouillonblokje
  • 2 stuks Plakken ontbijtkoek
  • 1 el Kookgek Filip Latin Spice-Mix
  • Zout en versgemalen peper
Instructies
Kwartels bereiden
  1. Meng het druivensap, de olijfolie en de latin rub in een bak.
  2. Knip of hak het hoofd van de kwartels en en marineer het lichaam in de marinade voor een uurtje of 4.
  3. Maak de crumble door de pistache noten en de paneermeel in een blender te mixen tot een crumble is ontstaan.
  4. Dep na een uurtje of 4 de kwartels droog en wentel ze de pistachecrumble.
  5. Bereid de BBQ voor op 160-180°C direct grillen.
  6. Grill de kwartels rondom ca. 10-14 min tot ze een kerntemperatuur hebben van 64°C in de poot.
  7. Knip ze met een vogeltang door de midden. Stel je ziet dat binnenin de kwartel nog niet gaar is grill dan nog even.
  8. Serveer de kwartels met een wildsaus en een garnituur van winterse groenten.
Wildsaus
  1. Karamelliseer de suiker met 1el water in een koekenpan.
  2. Blus de karamel af met de balsamicoazijn, 250ml rodewijn en 200ml water.
  3. Voeg de tijm, ui, knoflook, latin spice mix en de jeneverbes toe. Verkruimel het bouillonblokje en roer deze door de saus.
  4. Kook de saus tot de helft in en zeef de saus. Brokkel de ontbijtkoek er nu door en roer alles goed door tot de ontbijtkoek is opgelost.
  5. Breng de saus op smaak met peper en zout.
Notities

Naar een idee van: ghentlemensbbq

Bestel hier je kwartels: Kwartels

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

 

Producten

Delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.