Tzatziki saus
Romige Tzatziki saus gemaakt van Griekse yoghurt, komkommer en knoflook met een kleine pittige twist.
Ingrediënten
- 500 gr Griekse yoghurt
- 1 stuk Komkommer
- 3 stuks Knoflooktenen fijn gehakt
- 1 stuk scheutje olijfolie
- 1 stuk mespuntje chili poeder
- 1 stuk Sap van een citroen
- 1 snufje Vers gemalen peper en zout
Instructies
- Was en rasp de komkommer. Laat de rasp 15 minuten uitlekken in een vergiet. Druk eventueel de rasp licht aan, zodat het vocht weg gaat.
- Meng in een kom de komkommer rasp met de yoghurt, fijngehakte knoflook, chilipoeder en het sap van de citroen.
- Breng op smaak met de peper en zout en voeg een scheutje olijfolie toe. Voor een frisse afwisseling kan je ook nog fijngehakte munt en of dille toevoegen.
- Zet tot gebruik in de koelkast.