Stroganoff saus
Heerlijke saus uit de uit de Russische keuken. Past goed bij een gegrild stuk roodvlees.
Ingrediënten
Stroganoff saus
- 2 stuks Grote sjalotten gesnipperd
- 2 stuks Rode punt paprika in halve ringen gesneden
- 1 stuk Klein doosje champignons gesneden
- 3 stuks Knoflook tenen fijn gehakt
- 1 tl Gerookte paprikapoeder
- 2 el Tomatenpuree
- 125 gr Slagroom
- 1 stuk Flesje vodka (5cl)
- 200 ml Kalfsfond
- 3 stuks augurken in blokjes gesneden
- 1 stuk Scheutje olijfolie
- 1 stuk Roomboter +/- 25gr
Benodigdheden
- 1 stuk Dutch oven
Instructies
Voorbereiden:
- Bereid de BBQ voor op direct grillen met een temperatuur van 200°C en de Dutch oven op het rooster.
- Snijd alle groenten zoals in de ingrediënten omschreven.
Bereiden:
- Zodra de Dutch oven warm is geworden kan er een scheutje olijfolie en boter in de pan. Fruit hierin de sjalot en punt paprika. Voeg nu de champignons toe en bak deze een paar minuten mee. Hierna mag de knoflook en paprikapoeder erbij en bak ook deze even mee.
- Blus het geheel af met de vodka en laat een klein beetje inkoken.
- Voeg nu de tomatenpuree toe en bak deze kort. Nu mag de room, het Kalfsfond en de augurk erbij. Laat alles even zachtjes sudderen, zodat een mooie saus ontstaat.
- Servereer er een mooi stuk gegrild rundvlees bij.