Smashed Potatoes
Smashed potatoes met gepofte knoflookboter en 2 soorten kaas.
Ingrediënten
- 3 stuks Zoete aardappel
- 1 zakje Geraspte mozzarella
- 1 zakje Geraspte cheddar Kaas
- 1 bakje gepofte Knoflookboter zie recept
Instructies
Voorbereiden:
- Bereid de BGE voor op indirect grillen en verwarm tot 180 °C
Bereiden:
- Plaats de aardappelen op het rooster en gaar deze ongeveer 50 minuten (wel af en toe omdraaien). Om te kunnen controleren of ze gaar zijn prik je met een tandenstoker in de aardappel. Gaat de tandenstoker er soepel in en uit dan zijn ze gaar.
- Als de aardappelen gaar zijn snijd ze door de midden en plaats ze dan op een schaal geschikt voor de BBQ. Plet de aardappelen met een vlees hamer (zie foto).
- Smeer de aardappelen in met de knoflook boter en bedek ze flink met de geraspte kaas.
- Plaats de schaal terug op het rooster en sluit de deksel en gaar nog een minuut of 10 zodat de kaas goed gesmolten is.