Satésaus

Satésaus

De kookgek Satésaus is gemaakt van 100% pindakaas.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Sauzen
Keuken Indisch
Porties 500 ml

Ingrediënten
  

  • 200 gr Pindakaas liefst Bio
  • 1 el Sambal Manis hoeveelheid naar eigensmaak
  • 75 ml Ketjap
  • 1,5 el Verse gember fijngehakt
  • 3 stuks Knoflookteen fijngehakt
  • 1 stuk Sjalot fijn gesnipperd
  • 1 tl Citroen peper kruiden
  • 2 el Limoensap mag ook verse limoensap
  • 250 ml melk

Instructies
 

  • Fruit in een pannetje met een scheutje olie op matig vuur de sjalot, gember en knoflook even aan.
  • Voeg de melk toe samen met de sambal en meng vervolgens 200 gr pindakaas door het geheel tot je een mooie gladde saus hebt. Eventueel iets minder of meer pindakaas gebruiken indien nodig.
  • Voeg de ketjap manis, de (verse) limoensap en 1 tl citroen/peper kruiden toe. Meng even grondig door elkaar.
  • Blijf constant roeren (liefst met en kleine garde) terwijl de saus op matig vuur warmt. Als de saus te dik wordt dan kan je wat extra melk toevoegen. Proef af en toe om eventueel naar smaak wat extra ingrediënten toe te voegen. Het kan nodig zijn om iets meer limoensap, ketjap en of sambal toe te voegen. Dit naar eigen smaak.
  • Je kunt ook eventueel bij het fruiten een el fijngehakte rode peper toevoegen.
Trefwoord Satésaus, pindakaas
1.-ingredienten
2.-kruiden-fijn-hakken
3.-aanfruiten
4.-ketjap-toevoegen
5.-alles-goed-doorroeren-tot-gladde-saus-ontstaat.
6.-satesaus
previous arrow
next arrow
1.-ingredienten
2.-kruiden-fijn-hakken
3.-aanfruiten
4.-ketjap-toevoegen
5.-alles-goed-doorroeren-tot-gladde-saus-ontstaat.
6.-satesaus
previous arrow
next arrow

 

Producten

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.